Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Katalysator Properties

Selv om biler kan representere en av de mest nyttige, praktiske oppfinnelser av den moderne tid, de representerer også en av de største kildene til forurensning. Enheter som kalles katalysatorer redusere denne forurensningen i stor grad ved hjelp av en genial kjemisk metode som har stått testen av tid med bare minimale forbedringer. Hvorfor de er nødvendige

forbrenningsmotorer mix luft og drivstoff (vanligvis bensin eller diesel) i nøyaktige mengder. En tidsbestemt tennplugg antenner denne blandingen komprimert inne i en forseglet sylinder, og denne forbrenningsprosessen i utgangspunktet gir et kjøretøy sin makt. Etter at prosessen er ferdig, hva er igjen av blandingen utganger ut av sylinderen gjennom en av sine ventiler, og dette gjentar seg flere tusen ganger per minutt. Oppnå den rette blanding av luft og drivstoff er svært vanskelig, men selv i perfekte forhold noen ubrent drivstoff kommer ut av sylinderen. Dette ubrukt drivstoff, består hovedsakelig av stoffer som inneholder hydrokarboner (HC), karbonmonoksid (CO) og nitrogenoksid (NOx), ville forurenser luften hvis det kom ut ukontrollert gjennom bilens eksos.

explaning Katalysatorer

En katalysator hovedsak "rydder opp" motorens utslipp ved å endre dem til tryggere, mindre forurensende stoffer. Den gjør dette ved hjelp av en katalysator. Å vite hva en katalysator gjør, trenger du å friske opp Chemistry 101. Under normale forhold, må en kjemisk reaksjon en viss mengde energi for at det skal forekomme. En katalysator ganske enkelt reduserer mengden av energi som trengs for en slik reaksjon å finne sted. Med andre ord, en katalysator gjør det lettere for en substans for kjemisk å kombinere med et annet. Vanligvis, en annen substans helt resulterer fra dette stoffet kombinasjonen.
Hvordan katalytiske konvertere Arbeid

Spesielt trenger en katalysator for å endre skadelige molekyler som har rømt motorens forbrennings-prosessen, nemlig HC, CO og NOx. Katalysatoren letter reaksjonen av disse molekylene med oksygen i en prosess kjent som oksidasjon. Ved denne prosessen, blir katalysatoren HC og CO til karbondioksid og vann, stoffer mye mindre skadelig for miljøet. Katalysatoren består av et tynt lag som regel laget av platina. Malingen kan påføres på et substrat materiale --- utgangspunktet en porøs honeycomb laget av keramikk eller metall --- at gassene må komme igjennom til å reagere med katalysatoren. Platinum molekylene er så små at deres atomer er nær overflaten og virke som en slags lim til hvilken det uforbrente brensel kort kleber seg til. Dette i sin tur forenkler deres reaksjon med oksygen og resultater i sine godartet forandring, ifølge Louis Bloomfield, en fysikklærer ved University of Virginia og forfatter av boken "hvordan alt fungerer."
Typer av katalysatorer

"To-veis" omformere som utfører prosessen nettopp har beskrevet, ble introdusert i personbiler siden 1975 årsmodell. For å møte de NOx-utslipp treveis omformere ble utviklet, som legges et ekstra trinn --- såkalte reduksjon --- til oksidasjon prosess utført av to-veis omformere. Dette innebar først "rydde opp" NOx-utslipp ved å splitte dem i sin nitrogen og oksygen komponenter, og deretter utføre oksidasjonsprosessen som før. Dette viste en utfordring fordi reduksjon prosessen som kreves gassene som kommer ut av motoren til å ha en rik luft /drivstoff blanding, noe som betyr at det er nok av uforbrent drivstoff i gassen, mens oksidasjon prosessen som kreves miksen å være det motsatte, en mager luft /drivstoff blanding. Tidlig treveis omformere fikk rundt dette problemet ved å innføre oksygen mellom reduksjon og oksidasjon etapper for å jevne spillefeltet i begge faser, ifølge CatalyticConverter.org, en industri sponset området organisert for å gi bilindustrien forbruker utdanning. Moderne tre-veis omformere kombinere sitt arbeid med oksygen sensorer og mer effektive motorer som endrer frem og tilbake mellom mager og rik forhold til å kutte ned på uforbrente forurensninger.
Mulige feil
< p> En av svakhetene i katalysatorer er at de trenger å være på en viss temperatur for å fungere. Det betyr at de ikke fungerer i de første minuttene etter at du slår på bilen din. Ironisk nok er den mest sannsynlige måten en katalysator kunne bryte ned av overoppheting. Dette ville skje vanligvis som et resultat av for mye uforbrent brensel som kommer ned fra motoren. I dagene av blyholdig bensin, kunne føre skade enheten ved å plassere et belegg over katalysatoren, og hindre dem. Andre mulige feil inkluderer plutselige endringer i temperatur som kan skade den keramiske underlaget eller fysiske skader forårsaket av støt med veien rusk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70428.html

Previous:
Next:

eksosanlegg