Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Slik tester for en eksos lekkasje på Manifold

Eksos manifold lekkasjer er åpenbare, spesielt når den først starter motoren. Som motoren blir varm, metallet av manifolden og motorblokk utvide og stille lekkasjen. Manifold lekkasjer kan variere i lyden fra en høyt eksos lekkasje til en subtil tikkende lyd - ofte feildiagnostisert som en defekt løfter i ventilene. I noen tilfeller kan teste fordeleren krever løfting av kjøretøyet. Manifold for å sperre tilkoblingene kan testes fra motorrommet eller under kjøretøyet. Bruken av et stetoskop vil unektelig finne en lekkasje og dens plassering. Du trenger
Hjulkile (hvis relevant)
Jack (eventuelt)
bukker (eventuelt)
Vernebriller
Safety hansker
Automotive eksos /vakuum lekkasje stetoskop
Vis flere instruksjoner
en

Parker bilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Åpne panseret (selv om bilen blir løftet for å teste manifold, vil det åpne panseret tilby mer lys for å se bedre under bilen). Hvis det ikke er behov for å løfte bilen for å teste manifold å blokkere forbindelsen, fortsett til trinn 4..
2

Plasser en bremseklossen mot ytre løpebane en av de bakre dekk for ekstra beskyttelse ( hvis løfte bilen).
3

Hoist fronten på bilen opp med en jekk og plassere den på jack stands (én side om gangen).
4

Ta på vernebriller og hansker, og deretter starte motoren.
5

Sett stetoskopet på (og krype under heist bilen, hvis det er aktuelt) og kjøre tuppen av stetoskopet langs manifold til motorblokk tilkobling. Vær oppmerksom på bevegelige motordeler og løstsittende klær, spesielt hvis testing fra motorrommet. Vær også oppmerksom på at det ikke vil ta lang tid for den fremre eksosanlegg å bli ekstremt varmt. Pass på armer og hender er godt dekket og beskyttet.
6

Kontroller manifold til motorblokk forbindelse grundig. I det øyeblikk enden av stetoskopet kommer i nærheten av en lekkasje, vil lyden intensivere sterkt. Sjekk for lekkasjer andre steder langs manifold å blokkere forbindelsen og selv sjekke den fremre eksosrør til manifold tilkobling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70641.html

Previous:
Next:

eksosanlegg