Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Tips om fjerning av oksygen Sensorer

oksygensensorer har to grunnleggende funksjoner: oppstrøms sensorer nær fordeleren måler mengden av oksygen og brente brennstoff-blandingen i utløpet; nedstrøms sensorer som er plassert nær i katalysatoren overvåke Katalysatorens effektivitet. Hvis for mye drivstoff eller for mye oksygen blir lest av sensor, sender den informasjonen via radio signal til PCM, som deretter gjør justeringer i motoren for å løse problemet. Oksygensensorer slites ut etter en stund og må byttes ut under vanlig vedlikeholdsplan mellomrom. Finne riktig Sensor

Den vanskeligste delen av å erstatte en oksygen sensor er å finne den riktige. Biler i dag har minst to, men noen kan ha opptil fire sensorer. Når sensoren ikke klarer å overføre eller et merkbart problem i brennstoffblandingen blir registrert, vil det utløse PCM "check engine" lys for å varsle bil eieren at det er et problem. Alle biler bygget etter 1996 har universell PCM plug-in kilder kalt "DLCs" eller "data link kontakter." En scan verktøy eller kode leser vil tillate deg å finne ut av problemet, eller begrense det ned ved å plugge den inn til DLC og deretter lese koden. Men hva hvis det står noe sånt som "krets svikt sensor en bank 2?" Banker og sensor tall blir brukt til å identifisere plasseringen av dem i eksosanlegget. "Sensor 1" indikerer en fremover eller oppstrøms sensor mot manifold, "banker" indikerer splittelsen i eksos-systemet, for eksempel en Y-pipe kommer av motor eller en ekte dual eksosanlegg. Bank 1 er oftest plassert på samme side av kjøretøyet - venstre eller høyre - som nummer én sylinder. Så sensor en bank 2 ville bli plassert oppstrøms nær manifold på motsatt side av nummer én sylinder.
Tilgang

tilgang til noen av sensorene er i dag noe utfordrende. De fleste bilprodusenter plassere oksygen sensorer på lett synlige steder som lett kan nås. Andre kan gjøre deg lurer på hva de tenkte når de designet eksosanlegg. Det finnes verktøy for å gjøre det enklere for deg og et triks eller to som kan fungere. Når du har funnet riktig sensor eller sensorer, koble sensoren fra ledningsnett.

Verktøy

Lambda sonde skiftenøkler eller stikkontakter er tilgjengelig i de fleste deler lagrer i dag. Selv om de gjør jobben mye lettere, de er ikke tryllestaver. Begrenset tilgang er fortsatt kommer til å utfordre deg, og korrosjon på den gamle sensoren og eksosrør kan være en annen hindring. Fjern sensoren når du har fått verktøyet på den ved å dreie verktøyet mot klokken. En grad av makt vil være nødvendig, men hvis det ikke føles som om det kommer til å rikke, varme opp den delen av eksosrøret som omgir gjengene på oksygen sensor kan hjelpe. Dette kan gjøres med en bærbar propan lommelykt. Ikke varm sensoren også. Du er målet er å utvide eksosrøret og ikke sensoren. Å være forsiktig så du ikke brenner deg, kan du forsøke å fjerne sensoren med skiftenøkkel eller rørtang til du er vellykket. Hvis du ikke har en lommelykt, kan du prøve å kjøre bilen lenge nok til å varme opp eksosanlegget opp for en stund og deretter rikelig spray smøreolje på sensoren.
Replacement Sensorer

Replacement sensorer varierer i pris fra $ 50 til $ 120 et stykke. Bosch gjør en anstendig direkte fit ettermarkedet sensor laget spesielt for de fleste biler til en rimelig pris. Forhandleren vil selge direkte fit originalt utstyr sensorer, men vil være på den høye enden av prisklasse. Du kan oppdage i jakten på den beste prisen som en universell sensor er tilgjengelig for mange biler. Dette betyr at sensoren kan kobles inn og brukt i mer enn ett program ikke-spesifikt. Selv om det er billigere og høres ut som en god deal, må du huske på at i tillegg til å fjerne og erstatte oksygen sensor, er du nødt til å kutte og spleise ledningene - det mest sannsynlig ikke vil fargekode på samme måte på begge ender. For noen få dollar mer, vil pengene bli godt brukt for et navn-brand direkte fit oksygen sensor laget spesielt for bilen din.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70302.html

Previous:
Next:

eksosanlegg