Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Instruksjoner for å installere en lyddemper

Det kan være flere ulike årsaker til at en lyddemper på eksosanlegg på bilen din går dårlig. Selv om mange nye systemer er konstruert av rustfritt stål, kan det lyddempere forringes fra innsiden og ut på grunn av kondens bygget opp på innsiden av dem. Ekstern skjerf forverring kan oppstå på biler drevet på veier hvor salt brukes i overkant løpet av vinteren. Uansett hva den geografiske regionen, er skjerf og andre avgassene kommer til å kreve erstatning etter lang tids bruk. Grunnleggende om lyddemper Installasjon

Hver modell av hvert bilmerke og lastebiler har sin egen unike eksosanlegg. Dette gir visse utfordringer når du prøver å erstatte en lyddemper. Plasseringen av lyddemperen på de fleste biler er i nærheten av støtfangeren bak, på venstre eller høyre side. Men på en lett lastebil eller SUV, kan lyddemperen ligger rett bak katalysatoren, omtrent halvveis ned på eksosanlegget. Denne type system benytter en lengre eksosrør som hopper over bakakselen.

Før du fjerner lyddemperen, er det viktig å inspisere og studere systemet for å finne ut hva du har å jobbe med, og hvordan du skal sette det sammen igjen, så nært som mulig til sin opprinnelige plassering. Eksosanlegg er nøye målt og benytter fleksible rør (en trekkspill-formet rørseksjon dekket mesh), eller gummi kleshengere med rør og lyddemper krokene (eller alle av de ovennevnte). Posisjoneringen av kroker og kleshengere er viktig å sikre at systemet er gjenopprettet ordentlig etter installasjon av ny eksos komponent. Den flex seksjoner og gummi kleshengere er integrert på eksosanlegg for å tillate bevegelse av systemet når motoren starter og under tung dreiemoment etterspørsel. Motorer flytte rundt i vuggen sin ganske mye, og hvis eksosanlegget ikke tillater bevegelse av motoren, ville de sprette av.

Når du installerer en ny lyddemper, må du gjøre riktig målinger for å sikre at de nye muffler står nøyaktig, eller så nær som mulig nøyaktig til den opprinnelige. Dette vil sørge for at resten av systemet ikke blir forskjøvet noe på grunn av den nye lyddemper installasjon. Det er svært liten margin for feil tillatt på eksosanlegg i disse dager.
Flenser, Er Klemmer og sveiser

lyddemperen festet til rørene foran og /eller bak det ved flenstilkoblinger, klemmer eller er det sveiset? Å vite svaret på dette spørsmålet vil avgjøre hvilke verktøy du trenger for å kunne installere den nye lyddemperen.

Flenstilkoblinger kan virke lettere å jobbe med, men bolten eller stud tilkoblinger vil utvilsomt være rusten og vanskelig å skille. Oxyacetylene fakler vil lett skjære gjennom de gamle boltene eller pigger, men er farlig å bruke mindre bilen er opp på en kommersiell heis.

Klemmeforbindelser presentere en utfordring når klemmen er fjernet fordi klemmen har krympet forbindelsen i en sirkulær måte. Denne crimp trenger å bli utdrevet nok til å tillate separasjon av røret og lyddemperen. Igjen, bruk en lommelykt til å varme opp crimp (cherry red) og deretter flytte lyddemperen frem og tilbake og løft det opp og ned for å redusere crimp.

Sveiset systemer også presentere sin egen utfordring. Svært sjelden vil du finne et system sveiset til lyddemper som gjør det mulig å kutte røret foran lyddemperen med en eksos cut-off verktøy, og deretter rehang lyddemperen uten å kompromittere sin posisjonering. I mange av disse tilfellene, spesielt rør må gjøres for å kunne festes til innløpet av lyddemperen og til eksosrøret. En annen enklere, men mindre kostnadseffektiv forslag, er å erstatte systemet, fra katalysatoren tilbake, i seksjoner. Mest alle ettermarkedet eksosanlegg har systemer i separate komponenter, for å gjøre det enklere å installere.
Ikke en enkel jobb for den Back Yard

For gjør-det-selv eksos entusiast, arbeider på et eksosanlegg som ligger på ryggen din er ikke en morsom jobb. Prøver å takle de utfordringene som presenteres i kapittel 2 kommer til å være frustrerende og you'er kommer til å miste styrke og innflytelse. Eksosanlegg kan være vanskelig nok å jobbe med når de er på et kommersielt løft, men du vil ha mer styrke og innflytelse og mer mobilitet til å flytte når du arbeider med fakler.
P Det er noen unntak fra regelen . Det er noen merker og modeller hvor lyddemperen kan rett og slett bli avskåret og en ny en ettermonteres på igjen ved å bruke ermet tilkoblinger og klemmer. Dette er nesten aldri regelen. Og den nyere bilene, jo mer komplisert og teknisk eksos systemer kommer til å være.
Safety Bekymringer
p Det er mange sikkerhetsmessige spørsmål å vurdere når du fjerner og installerer en lyddemper på et kjøretøy. Vernebriller bør brukes for å forhindre rust fra å komme inn i øynene. Vernehansker laget av tykt lær bør brukes for å forhindre skader på hendene, eller ved bruk av en lommelykt. Bilen bør løftes og støttet riktig på en kommersiell heis eller på bukker og bil ramper. Mens du fjerner og installerer en lyddemper, vil du bli risting eksosanlegg rundt, og et kjøretøy ikke riktig støttes kan falle ned og forårsake alvorlige eller livstruende skader.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70359.html

Previous:
Next:

eksosanlegg