Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

DIY: Katalysator Replacement

En katalysator i en bil bidrar til å eliminere skadelige eksosutslipp som bidrar til luftforurensning. Etter mange års bruk, kan omformeren bli tett og føre til at bilen til å kjøre dårlig. Vanligvis vil bil ha svært liten effekt og vil ikke være i stand til å oppnå en hastighet på mer enn 20 miles pr time. Dette er de to viktigste symptomene på at en ny katalysator kan være nødvendig. Du trenger
Penetrating smøremiddel
Wrench
Jack
Jack stå
Vis flere instruksjoner
en

Finn katalysatoren ved å spore eksos røret fra motoren: katalysatoren vil være den første store rektangulære-formet objekt som du kommer over. Det ser litt ut som lyddemperen, men det vil alltid komme først i eksosanlegget før lyddemperen. Løft den fremre hjørne av bilen på den siden som katalysatoren er nærmest med en jack. Skyv en jack stå under rammen på bilen og senk den ned stativet med den kontakten. Krype under bilen og spray gjennomtrengende smøreolje på alle boltene på eksosanlegget nær katalysatoren.
2

Bruk en fastnøkkel til å skru av oksygen sensor som kobles til eksosanlegg nær katalysatoren . Denne sensoren vil være et lite stykke stikker ut omtrent på størrelse med en tennplugg. Det vil være en ledning festet til den. La sensoren henge ut til siden av denne ledningen.
3

Løsne boltene i klemme mellom katalysatoren og motoren med en skiftenøkkel og fjern klemmen. Flytt til baksiden av omformer og finne boltene i koblingen i eksosrøret. Bruk skiftenøkkel til å fjerne disse boltene. Katalysatoren og røret knyttet til den vil falle ned litt.
4

Arbeid forsamlingen frem og tilbake for å trekke røret fra hverandre der det ble festet foran omformer. Du vil også være med å trekke ut pinnene festet til eksosrøret som går gjennom gummibøssingene på eksosrøret kleshengere. Når alt dette kommer løs, vil du være i stand til å trekke omformeren ut fra under bilen.
5

Skyv den nye omformeren under bilen. Løfte den og skyver røret på forsiden av den på eksos fra motoren. På samme tid, skyver pinnene inn i bøssingene på kleshengere. Når katalysatoren er plassert riktig, bør den bakre koblingen være klar for boltene som skal gjeninnsettes og strammet. Bruk skiftenøkkel og skru disse boltene.
6

Flytt klemmen tilbake på plass foran omformeren og trekk til boltene for å feste rørene sikkert. Skru oksygen sensor tilbake i porten på eksosrøret og skru det fast med skiftenøkkelen. Start bilen og se etter lekkasjer. Stram boltene hvis noen lekker er til stede. Fjern støttebenet og senk jack å returnere bilen til bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70596.html

Previous:
Next:

eksosanlegg