Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Tips for Tuning en Eksos

Stock eksosanlegg designet for personbiler og lastebiler er konstruert for produksjon enkelhet, design og økonomi. Ytelse og hestekrefter tendens til å være sekundære betraktninger. Imidlertid kan kjøretøyets eier finpusse sitt lager eksosanlegg eller investere i noen komponenter som kan øke ytelsen, hestekrefter og drivstofføkonomi. Endrer dynamikken i varme, strøm og motstand i et eksosanlegg kan hjelpe kjøretøyet oppnå betydelige forbedringer. Manifolder

driftige gjør-det-selv-reparasjon av kjøretøy person kan finpusse sitt lager eksosmanifolden ved å gjøre en enkel port jobb. Stock manifolder har uregelmessig innvendige overflater på grunn av den grove støpejern sømmer og rygger. Når fordeleren er blitt fjernet, kan et bor med en lang aksel flex sliping kjegle bli brukt til å slipe og polere den indre overflate av eksosmanifolden porter. Denne prosedyren gir mindre begrensning og den frie flyten av avgassene, øker hestekrefter og drivstofføkonomi.
Headers

Anvendelsen av høy ytelse overskrifter på et lager kjøretøy kan dramatisk øke ytelse, dreiemoment og drivstofføkonomi. Overskrifter erstatte aksjen manifold og består av individuelle rør for hver eksos port. De har veldig glatte innvendige overflater og milde bend i røret struktur for å tillate maksimal flyt uten å skape mottrykk. De fleste overskriftene har bredere diameter rør og kontakten flenser. Overskrifter har blitt produsert for nesten hver bil og lastebil tilgjengelig.

Heat Riser Ventiler

Mange biler har varme stigerør ventiler i slutten av eksosmanifolden at slå av eksos flyt for kaldstart. Ventilen åpnes som motoren motoren varmes opp. Smøring av ventilakselen og gjør at den åpner og lukker skikkelig sikrer at det ikke blir noen mottrykk. Heat riser ventiler fast i lukket stilling kan føre til ekstrem mottrykk og redusert motorytelse.
Bilder katalysatorer

Høy-flow høy ytelse katalysatorer ("katter" ) kan erstatte lager omformere. De innvendige dynamikken i høy ytelse katter er den samme som den vanlige katter, ved at de fungerer som etter-brennere som reduserer utslippene. Sine komponenter har rustfritt stål og strømlinjeformet interiør elementer som gir mindre mottrykk, mindre varme og raskere og smidigere eksosgassen utvisning. De fleste med høy ytelse katter kan bolt rett videre til lager personbil, men noen krever sveising.
Eksosrør

Skifte lager eksosrør med høykvalitets rustfritt stål rør øker eksos flyt på grunn av jevnere, polert rør interiør. De varer lenger enn lager eksosrør, siden deres konstruksjon tåler vann, karbon oppbygging og rå drivstoff forurensning. Høy ytelse eksosrør har større innvendig diameter som maksimerer eksos flyt.
Lyddempere

Regelmessige absorpsjon typen lyddempere kan legge nødvendig fri flyt gjennom sine foringsrør, redusere mottrykk og økende akselerasjon respons. En perforert rør går gjennom lyddemper, med stålull eller glassfiber innkapslet rundt røret. Mindre bullet-formet høy-flow lyddempere, kjent som "kirsebær bomber" eller glass pakker har enda mindre restriktiv materiale på innsiden og gir mulighet for ubegrenset eksosen. Bruk av disse lyddempere ikke føre til noe økt eksos støy.
Cat-Back System

cat-back eksos-systemet kobles til eksos på crossover røret på baksiden av katalysatoren. Den består av to fri flyt lyddempere utformet for å dempe eksos støy. Installert på doble eksosrørene, består enheten av de fremre rør nakker, to lyddempere og de bakre hale rør og Skjøteledninger. Det indre av lyddempere inneholder pre-innstilt interiør baffles og resonatorer. Katten-back montering kommer i ett stykke design som kan bolt til standard dual eksos konfigurasjon.
Dual Eksos

enkelt eksosanlegg kan deles på header røret slik at det kan settes sammen til et Y-rør. Dette gir mulighet for tillegg av en ekstra pipe, eller dobbel eksos oppsett. Denne enkle modifisering kan gi bedre fri flyt og redusert eksosanlegg temperatur. Dette øker hestekrefter, drivstofføkonomi og akselerasjon dreiemoment, mens tillegg av en ekstra lyddemper reduserer støy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70520.html

Previous:
Next:

eksosanlegg