Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan erstatte en Eksos Katalysator

Katalysatoren skjer for å være en av de dyreste delene av en bil for å fikse, som fører mange til å prøve å reparere det hjemme. Du må vite veien rundt biler og eksosanlegg, eller du er ærlig bedre å ta den til en mekaniker. Hvis du er komfortabel å jobbe på det selv, er det et par ting du bør huske på. Du trenger:
Ramper
O2 skiftenøkkel
New katalysator
Vis flere instruksjoner
en

Løft bilen. Dessverre sitter katalysatoren omtrent midtveis ned lengden på bilen din, så løfte den ene enden eller den andre ikke vil gjøre. Ramper er det beste alternativet for å komme deg innenfor rekkevidden av delene når du arbeider hjemmefra. Heldigvis er dette vanligvis den vanskeligste delen av denne reparasjonen.
2

Vær tålmodig med boltene, som de er ofte vanskelig å fjerne på grunn av størrelse og klosset plassering. Du må kanskje bore eller så boltene for å fjerne dem. Med dette i tankene, bør du plukke opp nye bolter, muttere og pakninger for nytt prosjekt.
3

Kjøp en katalysator som er spesifikk for din bil for å unngå ekstra arbeid. Et generisk del må sveises inn i bilen, mens en bil-spesifikk modell kommer ferdig sveiset til de riktige rør for enkel bolt-on installasjon.
4

Fjern 02-sensor (med en O2 skiftenøkkel ) før unbolting katalysatoren. Deretter bør du fjerne røret koble sensoren til omformer. Avhengig av eksos-systemet, kan det hende du må fjerne flere rør før du skru ut omformer fra lyddemperen.
5

Skift ut den gamle katalysatoren med en ny. Dette bør være den enkle delen, som du bare bolten den nye delen på plass.
6

Fest eksosrør og 02-sensor, og den grunnleggende jobben er gjort. Pass på at du bytter ut noen sprekker eller rustne rør mens du har eksosanlegg fra hverandre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70222.html

Previous:
Next:

eksosanlegg