Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Installere en 2003 Silverado eksosmanifolden

The 2003 Chevy Silverado base modell kom med en 4,3-liters V-6 og en fem-trinns manuell girkasse. Eksos manifolder er bindeleddet mellom topplokket og eksosrør, og gi en direkte vei for eksosen å gå ut av motoren. Eksos manifolder ofte må byttes på grunn av sprengning, overdreven korrosjon eller fordreining av anleggsflaten. Fordi 4.3 har to topplokk er det også to eksos manifolder, som hver har sin egen prosedyre for utskifting. Du trenger
Floor jack
Jack står
Socket og skralle sett
skrutrekker satt
Spark plug socket
Tape
Tråd locker sammensatte
GM rørtetningsprodukt Nei . 12346004
Eksos manifold pakning satt
Eksos til nedløpsrøret pakningen (en for hver side)
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
Høyre eksosmanifolden fjerning

1

Park lastebilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Løft fronten på lastebilen i luften med gulvet jack og plasser bukker under fremre rammeskinnene av kjøretøyet. Senke gulvet jack før bilen hviler trygt på bukker. La motoren avkjøles helt før du fortsetter.
2

Legg ned under bilen og finn flens for retten eksosmanifold og downpipe parring området. Fjern de tre monteringsmutterne med socket og skralle.
3

Løsne klemmene for luftinntak slangen på inntaket manifold og masse luftstrøm sensor med skrutrekkeren. Koble den positive veivhuset ventilasjonsrør og fjern luften renere adapter mutter. Vipp luftfilter røret oppover for å løsne hengslene og fjerne luften renere slangen fra motoren.
4

Label og koble de tre riktige tennplugg ledninger. Ta ut tennpluggen ledningen retainer bolt med socket og skralle. Plasser tennplugg ledninger på toppen av motoren, merke dem med tape for å sikre riktig plassering når du installerer dem. Fjern tennpluggene med tennpluggen socket og skralle.
5

Fjern motoren peilepinnen og sett den til side. Flg braketten som er sveiset til toppen av røret til dets monteringsstilling på topplokket. Ta ut peilepinnen tube bolt med socket og skralle. Løft opp peilepinnen slangen ut av motorblokken med en liten vridning bevegelse. Tørk av eventuelle gjengeforseglingsmiddel og sett peilepinnerør side.
6

Fjern eksosmanifolden og tennpluggen varmeskjoldet bolter. Ta ut tennpluggen varmeskjold og sett til side. Fjern eksosmanifolden og eksos manifold pakninger. Rengjør eksosmanifolden anleggsflaten på topplokk med stålbørste. Rengjøre noen leftover fugemasse fra peilepinnerør hullet med en butikk fille.
Høyre eksosmanifolden Installasjon
7

Installer de nye eksos manifold pakninger til eksosmanifolden. Plasser eksosmanifolden på plass etterfulgt av tennpluggen varmeskjold og eksos manifold bolter. Fanene i pakningen bør holde alt på plass for å hjelpe til med installasjon.
8

Påfør skruesikringen sammensatt på gjengene på eksosmanifolden bolter. Sett eksosmanifolden på plass og stram festeboltene, i et vekslende mønster, 22 fot-pounds med momentnøkkel. Inspisere tennpluggene for stor slitasje eller korrosjon og bytt om nødvendig. Kontroller tennpluggen gapet og sikre at den er satt til 0.060 tommer med tennpluggen gap verktøyet.
9

Tråd tennpluggene inn i topplokket for hånd og stram til 11 fot-pounds med Plugghetter og momentnøkkel. Plasser tennplugg ledningen retainer og løst installere bolten. Koble tennplugg ledninger til sine respektive tennplugger basert på markeringene gjort tidligere. Fjern tapen fra plugg ledninger. Plasser en liten mengde av rørtetningsmiddel på bunnen av røret og Installere oljenivåindikator røret ved å skyve det inn i sitt hull i veivhuset. Installer peilepinnen konsollskinnen bolt til topplokket og stram til 106 tommers-pounds. Stram-ledningen brakett bolt til 106 tommers-pounds.
10

Juster hengslene klippet med leppe på spjeldhus åpning og rotere luften renere tube nedover til stud presser gjennom montering hullet. Monter luftfilter adapter mutter. Direkte luftinntaket røret til MAF sensor og stram montering klemme. Koble PCV rør til luftinntaket røret.
11

Lay down under bilen og installere den nye pakningen til nedløpsrøret og installere manifold beholde nøtter. Stram ned rør til manifold opprettholde nøtter i et vekslende mønster til 37 fot-pounds med momentnøkkel.
12

Løft bilen opp fra bukker med gulvet jack og fjern bukker fra under kjøretøyet. Senk bilen til bakken og fjerne gulvet jack.
Venstre eksosmanifolden fjerning
13

Park lastebilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Løft fronten på lastebilen i luften med gulvet jack og plasser bukker under fremre rammeskinnene av kjøretøyet. Senke gulvet jack før bilen hviler trygt på bukker. La motoren avkjøles helt før du fortsetter.
14

Lå under bilen og finn flens tilkobling for eksosmanifolden og eksos ned røret. Løsne mutrene med socket og skralle.
15

Mark og merke hver av tennplugg ledninger med tape for å hjelpe til med installasjon. Koble fra tennplugg ledninger fra hver tennplugg. Fjern tennpluggen festeboltene med socket og skralle. Flytt plugg ledninger til toppen av motoren og ut av veien.
16

Fjern tennpluggene med tennpluggen socket og skralle. Koble kjølevæske temperatur sensor kontakten og legg det til side. Fjern eksosmanifolden og tennplugg skjold bolter og stud med socket og skralle. Ta ut tennpluggen skjold etterfulgt av eksosmanifolden. Fjern og kast eksos manifold pakninger.
Venstre eksosmanifolden Installasjon
17

Rengjør anleggsflaten på topplokket med stålbørste. Plasser den nye manifold pakningen på eksosmanifolden og sette tennpluggen hodet skjold på plass. Plasser manifold og varmeskjoldet bolter gjennom hullene på manifolden, den nye pakningen skal holde alt sammen
18

Coat eksosmanifolden bolt tråder med skruesikringen sammensatte og installere manifolden til topplokket. . Trekk til festeboltene, i et vekslende mønster, til 22 fot-pounds med momentnøkkel. Koble kjølemiddeltemperaturen sele til kjølevæsken temperatursensor.
19

Installer tennpluggene inn i topplokket for hånd. Trekk til tennpluggen til 11 fot-pounds med momentnøkkel. Sett tennpluggen holderen på plass og installere festeskruene, stramme dem til 106 tommers-pounds med momentnøkkel.
20

Koble tennplugg ledninger respektive plugger i henhold til tape markeringene på de plugg ledninger. Fjern tapen fra tennplugg ledninger.
21

Lay down under bilen og installere den nye donut pakning til eksosmanifolden nedløpsrøret. Sett downpipe og eksosmanifold på plass og installere montering nøtter. Stram mutterne, i et vekslende mønster, til 37 fot-pounds med momentnøkkel.
22

Løft bilen opp fra bukker med gulvet jack og fjern bukker ut under bilen. Senk bilen til bakken og fjerne gulvet jack.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70694.html

Previous:
Next:

eksosanlegg