Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan erstatte en katalysator på en 2002 GMC Sonoma 4,3

Den 4,3-liters sekssylindret motor i 2002 GMC Sonoma er utstyrt med mange måter å redusere de skadelige utslippene opprettet fra forbrenningsprosessen, og den mest effektive måten er gjennom bruk av katalysatoren. Når omformer blir tett, vil du sannsynligvis oppleve en nedgang i drivstofføkonomi og motorytelse. Din converter er plassert under kupeen og kobler mellom eksosmanifolden og lyddemperinngangen røret. For å fjerne omformer monteringen, vil den bakre støtte overføring må fjernes. Du trenger
Floor jack
3 Jack står
Socket satt
Ratchet
Block av tre (minst en fot lang)
Oxygen sensor socket
3 Eksos pakninger
New converter forsamlingen
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
fjerning
en

Park lastebilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Løft foran lastebilen i luften med gulvet jack og plass de to bukker under de fremre rammeskinnene. Senk kontakten til lastebilen står sikkert på jack stands. Fjern gulvet jack.
2

Plasser en trekloss på jack arm og heve i kontakten til de tre i kontakt med girhus. Lirke opp på overføring ledningsnettet plast holderen på overføring støtte for å fjerne det. Fjern overføring mount å støtte stud med socket og skralle.
3

Plasser tredje jack stå under converter montering og heve stativarmen til den er høy nok til å støtte forsamlingen. Fjern boltene for begge de omformer opphengsbrakettene med socket og skralle. Fjern de tre boltene som fester girkasse støtte til rammeskinnene med socket og skralle. Fjern overføring støtte, skiver og forsterkning fra under bilen.
4

Koble lastebil ledningsnettet fra høyre og venstre pre-cat oksygen sensorer og post-cat oksygen sensor ved å klemme tappene og trekke dem fra hverandre. Fjern de to converter forsamlingen til skjerf rør mutter med socket og skralle. Fjern de tre flensmutrene for både høyre og venstre manifold til omformer montering montering studs.
5

Support omformer montering for hånd og fjerne bukker. Senk converter montering og skyv den ut fra under bilen. Lirke både av gummi oppheng og braketter fra converter forsamlingen.
6

Mark hver av oksygen sensorer med tape slik at de kan installeres på samme sted under installasjonen. Plasser oksygen sensor kontakten over venstre pre-cat oksygen sensor, noe som gjør at den pigtail pinner gjennom det flate delen av sokkelen. Fjern oksygensensor med oksygensensoren socket og skralle. Gjenta for høyre pre-cat og post-cat oksygen sensorer og sette oksygensensorer side.
Installasjon
7

Rengjør oksygen sensor tråder med en stålbørste. Installere en liten mengde av kobber glidemiddel til gjengene på oksygensensorer. Installer oksygen sensorer til sine respektive beslag på omformer og skru til 31 fot-pounds med oksygen sensor kontakten og momentnøkkel. Skyv gummi hengeren over hengeren armen på omformeren forsamlingen, la braketten til å henge
8

Installer de nye eksos pakninger fast til lyddemperen rør og begge eksosmanifolden.. Skyv converter forsamlingen under kjøretøyet og plasser den under sin montering beliggenhet. Plasser jack stå under bilen og løft omformer montering på stativet. Balansere omformer og veilede uttaket enden fast til lyddemperen rør pigger. Installer beholde nøtter for hånd.
9

støtte den motsatte enden av konverteringsprogrammet montering for hånd og fjerne støttebenet. Veilede converter montering innløp på begge eksos manifolder og installere montering nøtter for hånd. Stram eksosmanifolden nøtter vekselvis til 30 fot-pounds
10

Koble alle tre oksygen sensor musefletter til sine respektive ledningsnett plugger. Sett ut overføring støtte bolter og plassere en skive på hver enkelt. Sett overføring støtte på plass og holde det forsterkende plate i stilling på rammen. Skyv monteringsboltene gjennom rammen og holde dem på plass. Installer en vaskemaskin til i hvert festeboltene og mutterne til 40 fot-pounds.
11

Installer overføring mount mutteren og stram til 42 fot-pounds. Sving converter hengerknekten opp og hold det til overføring støtte Monter braketten festeboltene og stram til 13 fot-pounds.
12

Nedre gulvet jack og fjerne det fra under overføring. Skyv overføring sele festet til sin montering hull på overføring støtte. Løft fronten av lastebilen ut av bukker med gulvet jack og fjern bukker fra under bilen. Senk bilen til bakken og fjerne gulvet jack.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70695.html

Previous:
Next:

eksosanlegg