Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hva er tegn på at du trenger en O2 sensor?

The oksygen sensor (er) i et kjøretøy, enkelt sagt, er smarte enheter som overvåker mengden forurensning bilen fordriver fra eksosanlegget. Selv om funksjonen av oksygensensoren går langt utover denne enkleste definisjon, er dens viktigste formål å overvåke og kommunisere informasjonen til datamaskinsystemet i en bil. Når en oksygen sensor svikter, kan bilen din har åpenbare bivirkninger som tap av kraft og redusert drivstofforbruk. Men dette er ikke alltid tilfelle. Hvis en sensor går dårlig og det er ingen merkbare bivirkninger, ignorerer "check engine" lys kan være skadelig for bilen. Funksjon

oksygensensor er en liten kablet enhet som er plassert i eksos-strøm av den brennbare motoren på et kjøretøy. Dens formål er å overvåke den brente drivstoff til luft ratio, også kjent som "lambda forholdet." Det er en perfekt lambda-forhold i eksosen av den brennbare motoren og når den endres, er sensoren påvirket og sender denne informasjonen til motorstyresystemet datamaskinen via spenningssignaler. Mindre luft i lambda-forhold vil skape mer tiloversblevne brensel etter forbrenning oppstår, og dette vil resultere i en rik blanding. Mer leftover drivstoff vil skape mer forurensning i atmosfæren og redusere drivstoff-effektiviteten av kjøretøyet. Overflødig oksygen og mindre drivstoff skaper en mager blanding. Dette vil resultere i mer NOx forurensing og kan skade motoren eller andre dyre eksos komponenter. I alle tilfeller der en O2 sensor svikter i et kjøretøy, vil motoren styring datamaskinen registrerer informasjon eller mangel på informasjon som kommer fra sensoren og utløse "check engine" lys til å lyse på dashbordet for å varsle sjåføren.


Historie

Professor Walter Nernst utviklet en gasstett keramisk elektrolytt som ble ledende ved temperaturer over 620 grader i 1899. Fordi det var lite bekymring for bruken tilbake da, var det bygget ut og genialt endret i 1960 av Robert Bosch. Når Environmental Protection Agency mandat strengere eksosutslippsreguleringer i 1970, ble den lambdasonden eller oksygen sensor introdusert til brennbare motorer for å overvåke utslippene. Den første bilen til å introdusere oksygen sensor var Volvo 240-modellen distribuert i California i 1977, som også kom utstyrt med treveis katalysator. Ved begynnelsen av 1980-tallet, mest alle biler ble påbudt å ha katalysatorer og oksygen sensorer for å overvåke utslippene.

Typer
p Det er ganske mange forskjellige typer oksygen sensor, men deres primære målet er det samme. Den første lambda-sensor ble utviklet med en enkelt ledning (ikke oppvarmet sensor) som ganske enkelt overføres spenningen til motorstyresystemet datamaskin. Problemet var at det trengs for å nå en viss temperatur for å begynne å jobbe. I mellomtiden vil det kaste bort drivstoff og skape mer forurensning. En tre og fire ledning oksygen sensor ble senere utviklet (oppvarmet sensor) som brakte sensoren opp til en driftstemperatur raskere og dermed redusert forurensning og økt drivstoffeffektivitet. De eldre enkelt tråd eller to-leder kjøretøyer kan ha bare hadde en sensor til å overvåke, men i dag, det er minst to oppvarmede sensorer per kjøretøy og i noen tilfeller så mange som fire, noe som gjør lokalisere dårlig sensoren (e) litt mer utfordrende. Den eldre bilens sensor ville bli plassert i nærheten av eller i eksosmanifolden (oppstrøms). Enkelte biler ble deretter fremkalt med en etter katalysatoren for å overvåke avkast etter den ble filtrert gjennom omformeren (nedstrøms). Hvis bilen har delt sylindre på motoren med dobbel manifold og mer enn en omformer, er flere sensorer integrert i eksossystemet å overvåke hver bank og hver omformer.
Fordeler

Fordelene med oksygen sensor er enkle. Den brennbare motoren vil gi bedre resultater, vil det ha bedre drivstoffeffektivitet og fjerne mindre forurensing. Men hvis en dårlig oksygen sensor ikke er adressert, kan de langsiktige virkningene av sin ineffektivitet føre til kostbare skader på motor eller andre dyre eksos komponenter. Nedgangen i drivstoffeffektivitet på årlig basis alene ville lett betale for sensor erstatning.
Identifikasjon

Plasseringen av sensoren er skrudd eller boltet inn i eksossystemet , vanligvis i eller i nærheten av fordeleren, og som tidligere nevnt i nærheten av eller etter katalysatoren. En ledning og støpsel festet til den ytre siden av sensoren plugges inn i en ledning sele til å kommunisere via spenning til datamaskinen og varme sensoren opp til driftstemperatur. For å finne sensorene, følger avgassene fra katalysatoren frem til fronten eksosrøret og du vil legge merke til små enheter skrudd direkte inn i eksosrør med en ledning festet til dem.
Warning

Noen lyssky mekanikere og folk har oppdaget måter å lure oksygen sensor eller bare rense sensoren for å spare penger og ikke trenger å erstatte dem mens du forsøker å passere et utslipp inspeksjon. Ved rengjøring av en sensor kan ha en gunstig resultat, kan det være midlertidig. Lure sensoren er fåfengt i det lange løp. Den ting å vurdere når du skifter oksygen sensor er at noe annet kan ha forårsaket det å mislykkes. Den mager eller fet blanding som kommer fra eksos har ingenting å gjøre med sensoren. Sensoren overvåker bare det og informerer datamaskinen, som deretter gjør justeringer for å skape den perfekte miksen. En motor som trenger en tune-up eller har en lekkasje i eksosanlegget kan være viktigste årsakene til skadelige oksygen sensorer og bare erstatte sensoren kan ikke løse det underliggende problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70281.html

Previous:
Next:

eksosanlegg