Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

History of the turbolader

Ingeniører og designere som jobber med forbrenningsmotorer har alltid søkt nye måter å produsere mer kraft og effektivitet. Dette har drevet en god del av automotive engineering og var drivkraften bak utviklingen av turboladeren. Siden sin første søknad til flymotorer, har turboladeren er tilpasset ulike bruksområder og har blitt et viktig alternativ for moderne bilprodusentene. Origins

Den første turbolader utforming tjent en patent i 1905 av den sveitsiske ingeniøren Alfred Büchi. Det var ment for bruk på flymotorer i en tid da luftfart var et utviklingsland feltet. Under første verdenskrig brukte den franske militære turboladere på mange av sine fly. Turbolading løst mange av problemene forbundet med stor høyde flyr ved å tvinge luft inn i motoren, og dermed oppheve effekten av tynnere atmosfære og lavere oksygen content.Throughout 1920 og 1930, fortsatte luftfart teknologi for å vokse og turboladere ble vanlig utstyr på mest avanserte flyene. Dette gjorde det mulig å designe fly som kunne fly høyere og kjøre mer effektivt (derfor gjør dem i stand til å holde seg i luften lenger).
Operation

turboladere ble utviklet for å løse en av de viktigste behov forbrenningsmotor, nemlig å mate luft, sammen med brensel, inn i motorens forbrenningskammer. Mens dette luft og drivstoff blandingen er komprimert under motorens kompresjon syklus, fôring luft som er mer tett inn i motoren produserer et løft i kraft. Turboladere do nettopp dette, komprimere luften i en prosess kjent som tvinges induksjon. I opposisjon til kompressorer, som ble utviklet senere og komprimere luften ved hjelp av energi fra selve motoren, er turboladere drevet av motorens eksos, og dermed gjør bruk av det som ellers ville gå tapt energi.
turboladede biler

Biler ble et naturlig sted for turboladere som skal brukes når de hadde vist seg på flyet. Så tidlig som i 1938, eksperimenterte enkelte bilprodusentene med turbolading sine dieselmotorer, til blandede resultater. Turboladere forble en bærebjelke på flymotorer mens bare blir sporadisk tilbudt på biler gjennom mye av det 20. århundre. I 1950 og 1960 ble turboladere et populært element for ulike racerbaner i USA. Powertrinnet oppnås ved turboladere førte til forskrift av teknologien, og i noen tilfeller til forbud mot bruk av turboladere sikre rettferdig competition.In 1962 ble General Motors den første amerikanske bilprodusenten som tilbyr turboladere på sine gatebiler, tilby det på Chevrolet Corvair og relaterte Oldsmobile Cutlass.
Turbo Era

slutten av 1970 og begynnelsen av 1980-tallet ble kjent som "Turbo Era" i Formel 1 racing. Dette var på grunn av eksplosjonen i populariteten av turboladere, med mange rase lagene investere en god del penger inn i utviklingen av turboladere som ville gi dem et konkurransefortrinn. Noen F1 løp i løpet av Turbo Era så et helt felt av turboladede biler i konkurranse. Race tjenestemenn var raske til å regulere turboladere, legge begrensninger på hvor mye strøm de kan være konstruert for å gi. Sikkerhet ble en viktig bekymring, og interesse for teknologien droppet av kraftig. På midten av 1980-tallet, ble turboladere utestengt helt og rase lagene ble tvunget til å se andre steder for forbedringer i sine biler.
Nyere historie

turboladere fått noen fornyet interesse under Energy Crisis av 1970-tallet. Foruten å snu til mindre biler med mer beskjedne, drivstoffeffektive motorer, begynte bilprodusentene søker etter måter å forbedre effektiviteten av sine eksisterende flåte. Turboladede biler med firesylindrede motorer ble ofte solgt sammen med V-6 og V-8 modeller på 1980-tallet, ofte med turbo versjoner sportslige den høyeste ytelsen ratings.Turbochargers også begynte å dukke opp i andre biler, som motorsykler. Når det gjelder motorsykler og sportsbiler, gjør den lette vekten av en turbolader det til et attraktivt alternativ for å legge makt i motsetning til tillegg av en stor, tung, dyr motor med større displacement.The økning i energiprisene på 2000-tallet bare servert å fortsette å fremme utviklingen av turboladere, se dem vises i mange biler, inkludert små kupeer og entry level modeller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70294.html

Previous:
Next:

eksosanlegg