Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan erstatte en EGR-ventilen på en 2001 Honda Odyssey

The Resirkulering av eksosgass (EGR) ventil, som navnet tilsier, resirkulerer noen av de avgassene som slippes ut fra din Honda Odyssey. EGR ventil kjøler ned gassene og kjører dem gjennom motoren en gang. Dette gir større drivstoffeffektivitet og bidrar til å redusere utslippene. Hvis Odyssey er tomgangskjøring grov eller øker ikke som den skal, kan en EGR ventil være årsaken til problemet. Du trenger
Crescent skiftenøkkel
Ratchet sett, 10 mm og 12 mm
Ratchet forlengelse
PB Blaster penetrerende smøremiddel
Carb-spray
Anti-seize spray
Replacement pakning
Replacement EGR ventil
Vis flere instruksjoner
en

Koble den negative batterikabelen fra batteriet terminalen. Kontroller at kabelen kontakten ikke kan røre metall for å hindre utilsiktet kortslutning i Odysseen.
2

Finn EGR ventilen. Se etter bilen vakuum skjematisk på undersiden av panseret eller ta kontakt med en Odyssey reparere manuell. Vanligvis, vakuum ledninger er grønne, men hvis en ettermarkedet slangen er installert, kan dette ikke være tilfelle. Forutsatt at du jobber med det opprinnelige utstyret, følg den grønne slangen til EGR-ventilen.
3

Fjern sugeslangen og koble fra de elektriske kontaktene fra EGR-ventilen. Fjern boltene som holder EGR ventil til eksosmanifolden. Disse vil sannsynligvis være 10 mm bolter, men de kan være 12 mm hvis de har blitt erstattet med ettermarkedet. Bruk en skralle med en utvidelse til å fjerne boltene.
4

skru fra hverandre EGR ventil stykke fra eksosmanifolden røret som leverer gassen tilbake i forbrenningssystem. Du trenger en stor halvmåne skiftenøkkel for dette trinnet. Hvis bolten stikker eller er rusten - og bare hvis motoren er kald - bruk noen pakker med PB Blaster spray penetrerende smøremiddel på bolten og gi den et par slag med skiftenøkkelen. Dette vil gi spray til å arbeide inn i gjengene på bolten.
5

Undersøk området der du fjernet den gamle ventilen for sot. Bruk en generøs mengde Carb Cleaner og skrap innskudd med en liten børste. Inspiser pakningen for slitasje, sot eller sprekker. Dersom utskifting EGR ventilen du kjøpte var et OEM-produkt, bør en ny erstatning pakning være inkludert.
6

Installer den nye pakningen og EGR ventil. Koble til alle deler i motsatt rekkefølge som du fjernet dem. Det kan være lurt å spraye litt glidemiddel på boltene som du installerer dem. Dette vil gjøre å fjerne boltene i fremtiden en enklere oppgave.

Koble den negative batteriet kabelen til batteriet terminalen. Deretter kjøre Honda Odyssey kort avstand. Hvis du fremdeles har de samme problemene, må du kanskje erstatte eksosmanifolden eller rense ut sot.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70594.html

Previous:
Next:

eksosanlegg