Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hva er en Heat Crossover?

En forbrenningsmotor produserer mye varme. Mens denne varmen er en potensielt ødeleggende faktor, setter varmen crossover noe av det til god bruk. Eksos manifolder

Bensin brenner i strukturer kalt sylindere, vanligvis seks eller åtte i tallet. Halvparten av sylindrene ligge på venstre side av motoren, den andre halvdel på høyre side. Små eksosrør fører fra hver sylinder til de viktigste eksosanlegg. Kollektivt disse rørene kalles eksosmanifolden. Enkelte biler har to eksos manifolder, en på hver side av motoren. Retten eksosmanifold samler avgasser fra sylindrene på høyre side av motoren mens venstre eksosmanifold samler avgasser fra sylindrene til venstre.
Fuel Delivery System

Forgasseren ligger i sentrum av motoren mellom de to sett av sylindrene. Forgasseren blander brennstoffet med luft, og sender blanding til de to sett av sylindrene gjennom et leveringssystem som omfatter et kammer som kalles plenumet og en inntaksmanifold som består av rør til hver sylinder.

Heat Crossover

Noen bilmotorer har en ekstra passasje i inntaket manifold kalles en varme crossover. Den fører fra eksosmanifolden på den ene side av motoren til eksosmanifolden på den andre siden, passerer forgasseren og overtrykkskammeret underveis. Noen av de varme avgassene passerer gjennom denne varmen crossover før du går ut gjennom eksosanlegget. Som disse gassene passerer, varmer varmen fra eksosgassen forgasseren og plenum. Derfor fordamper injisert drivstoff bedre. Dette er spesielt nyttig når bilen først starter og motoren er fortsatt kaldt ..

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70560.html

Previous:
Next:

eksosanlegg