Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Definer Cat Back Eksos

Cat-back (aka "katalysator back") eksosanlegg er en populær add-on for entusiaster som ønsker en økning i hestekrefter, drivstofføkonomi og dreiemoment. I tillegg kan disse systemene gir personlighet til en hvilken som helst bil ved å gjøre den eksos notat dypere, og generelt høyere mer aggressiv. Det faktum at cat-back eksos systemer ikke påvirker utslippene på noen måte har gjort dem en universelt akseptert mod i hver stat i unionen. Definisjon

Et eksosanlegg har mellom fem og åtte grunnleggende deler, avhengig av bil. Systemet starter ved eksosmanifolden (e) eller spissen (e), som kombinerer den eksos utgang av de enkelte sylindere i en port (en "oppsamler"). Samleren kan koble til en mid-pipe (som forbinder manifold og konverter), eller kan mate direkte inn selve omformeren. Alt etter det er katten-back delen, som inkluderer crossover (på dual-eksos, V-konfigurerte motorer), den viktigste tube delen og lyddemperen (s). Noen eksosanlegg bruke én eller flere små mellomledd lyddempere (kalt "resonator") i hovedrøret å utdype og glatt eksos notat.
Strøm Fordeler

Når det kommer til katten tilbake, sette de fleste produsenter av originalutstyr (OEM) langt mer vekt på støynivå og produksjonskostnad enn motor notat og ytelse. De opprinnelige rør (spesielt på eldre biler) er ofte for små til at eksos å flyte så fritt som det kunne, og lager lyddempere kan være en betydelig hindring for eksos flyt. Nesten alle cat-back system vil forbedre kraft, dreiemoment over et lager system. Disse fordelene kan variere fra 1 til 2 hestekrefter på fire sylindre til 30 til 40 på store motorer med restriktive eksos.
Fuel Economy
p Med alle vekt produsenter sted på drivstofføkonomi, kan det virke overraskende at de ikke bare installere større eksosanlegg i første omgang. Cat-back systemer hjelper motoren til å kjøre mer effektivt, noe som alltid er god for minst en liten boost i drivstofføkonomi. Turbodiesel motorer generelt har alt å vinne mest, 10 prosent forbedringer i drivstoffeffektivitet er ikke uhørt når det brukes med en friere-strømmer luftfilter
Design

Aftermarket katt. -back systemer er vanligvis laget av store og fri flyt "dor bøyd" rør, som ikke har de flyt-hemmende knekk at de fleste lager systemer gjøre. Mange dual eksosanlegg innlemme en X-pipe crossover å balansere eksos flyt for økt hestekrefter og en jevnere-klingende eksos notat. Du har et valg av høyere strømmer glassfiber eller stål-pakket lyddempere (slik som de som opprinnelig kom i bilen) eller "kamret" lyddempere som ofte gir en roligere og mindre eksos notat.
Sound

Selv om du kan bli fristet til å kjøpe den tynneste og letteste eksosanlegg på markedet, vil du sannsynligvis angre. Motorer (spesielt små) produserer et helt spekter av høyfrekvent lyd, som vibrerer systemet og får den til å virke som en gigantisk høyttaler. Denne "drone" høres ille, og er sikker på å kjøre deg gal med migrene. Tykkere, vil større diameter rør inneholder eksosen er høyfrekvent lyd og fremme utbredelsen av mer tiltalende lavfrekvente lydbølger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70436.html

Previous:
Next:

eksosanlegg