Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan endre Katalysator på en 2004 Chevy TrailBlazer

The 2004 Chevy Trailblazer basismodellen kom med en 4,2-liters sekssylindret motor og en fire-trinns automatisk girkasse. Din katalysator ligger mellom eksosmanifolden og lyddemper. En defekt katalysator kan føre til dårlig ytelse og høyere utslippsnivå som vil føre til at du mislykkes en utslipp test. Å skifte ut katalysatoren er en enkel oppgave, men overføringen beslaget må fjernes på grunn av lengden av katalysatoren sammenstillingen. Du trenger
Floor jack
Jack står (2 sett)
Oxygen sensor socket
Propan fakkelen
Penetrating olje
Liten trekloss
Socket sett
Ratchet
New foran katalysator pakning
New bak katalysator pakning
Stålbørste
Kobber anti-seize
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
fjerning

en

Parker bilen på et plant underlag og sett på parkeringsbremsen. Løft fronten av kjøretøyet i luften med et gulv jack og sted bukker under de fremre rammeskinnene. Senke bilen til den står sikkert på jack stands. La motoren og eksos avkjøles helt før du fortsetter.
2

Plasser deg under bilen, slik at du kan tydelig se katalysatoren og dens forbindelse til eksosmanifolden. Finn den fremre oksygen sensor som er plassert rett etter den første flens og koble pigtail fra ledningsnettet. Følg katalysatoren piping etter omformer for å finne den bakre oksygen sensor. Koble den bakre oksygen sensor pigtail fra ledningsnettet.
3

Plasser oksygen sensor socket over fronten oksygen sensoren slik at grisen halen strekker seg gjennom det flate delen av sokkelen. Rotere sensoren mot urviseren med en skralle for å fjerne sensoren fra eksosen. Bruke varmen med en propan fakkel rundt bunnen av føleren, hvis det er vanskelig å fjerne. Gjenta for den bakre oksygen sensor og merke hver og en tilsvarende;. De er ikke utskiftbare og må installeres i samme posisjon
4

Plasser en jack stå på baksiden og én under fronten av konverteringsprogrammet montering, og heve dem før de tar kontakt med converter forsamlingen. Fjern mutrene som fester konverter forsamlingen til eksosmanifolden med en skralle og socket. Fjern mutrene som fester konverter forsamlingen til bakre lyddemper rør.
5

Place et gulv jack under overføring og plassere en liten blokk av tre på jack arm. Hev jack til veden kommer i kontakt med når det gjelder overføring, men gjelder ikke noen oppadgående kraft. Undersøke overføring støtte som går mellom de to rammeskinnene å finne de to center tilgang hull. Fjern boltene som fester overføring mount til overføring støtte med en socket og skralle.
6

Fjern boltene som fester overføring støtte til rammen skinner. Senk overføring støtte fra bilen og sett det til side. Fjerne boltene som fester overføringen festet til undersiden av overføringen. Fjern katalysatoren og overføring mount fra under bilen.
7

Lirk gummi kleshengere fra den gamle katalysator forsamlingen med et brekkjern og sett dem til side. Sett overføring montere side, med gummi kleshengere festet.
Installasjon
8

Undersøk gummi kleshengere for eventuelle skader eller slitasje, og bytt om nødvendig. Monter overføring montere, med gummi hengerknekten festet, til overføring. Monter boltene og stram til 48 fot-pounds med en momentnøkkel.
9

Sett katalysatoren montering på bukker slik at flensene i begge ender møte opp med eksos manifold og lyddemper montering. Løft katalysator forsamlingen som nødvendig og installere gummi kleshengere på overføring mount til metall kleshengere på converter forsamlingen.
10

Løft overføring støtte på plass mellom rammeskinnene og installere festeskruene . Installer overføring mount til overføring støtte nøtter gjennom tilgang hull og skru til 35 fot-pounds.
11

Installer en ny pakning på forsiden og baksiden av konverteringsprogrammet forsamlingen. Skyv converter montering bak flensen over studs for lyddemperen røret. Monter bakre montering nøtter for hånd. Installer foran omformer flensen til eksosmanifolden og installere montering nøtter for hånd. Stram montering nøtter for både flenser en omdreining om gangen til de er strammet til 33 fot-pounds.
12

Fjern bukker fra under converter forsamlingen. Rengjør oksygen sensor tråder med en stålbørste og bruke kobber anti-seize på gjengene. Installere både oksygen sensorer til omformer enheten til for hånd. Stram begge sensorene til 30 fot-pounds med en momentnøkkel og oksygen sensor socket. Plugg oksygen sensor musefletter til sine respektive ledningsnett kontakter.
13

Løft fronten på bilen av bukker og fjern bukker ut under bilen. Senk bilen til bakken og fjerne gulvet jack.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70701.html

Previous:
Next:

eksosanlegg