Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hva er forskjellen mellom en Front Pipe & en Header Pipe?

De eksosrør på din bil, lastebil eller motorsykkel bære gassene utvist fra motoren under forbrenningsprosessen trygt til baksiden av kjøretøyet. Dette oppnås vanligvis med stykker av stålrør som er suspendert til undersiden av kjøretøyet. Siden eksosen har vanligvis å vind over, under eller omkring kjøretøyets understell for å komme til den bakerste del av kjøretøyet, er det produsert i flere forskjellige stykker og enten sveiset, boltet eller festet sammen, for å danne en kontinuerlig flyt. Hver produsent kan ha forskjellige navn på forskjellige eksos stykker, men kan omfatte header pipe, foran rør, eksosrør, katalysator, eksospotte, resonator og eksosrør. Eksos Manifold

Konvertering eksos fra hver sylinder på maskinen for en enkelt uttak er vanligvis oppnås med en eksos manifold. En eksosmanifold er vanligvis laget av støpejern og er boltet til topplokket. V-type eller boxer-motorer har to bredden av sylindere - en på hver side av blokken. I disse tilfellene bør det være en eksos manifold boltet til hver sylinder hode. Eksosmanifolden er vanligvis ikke anses som del av eksosanlegget, men det gir eksosrøret et sted å feste til.
Header Pipe

Når det henvises til eksos rør , refererer overskriften røret noen ganger i den delen av eksossystemet som festes direkte til eksosmanifolden på motoren. Hvis kjøretøyet er en ensylindret motorsykkel eller et kjøretøy som har en innebygd motor, ville en enkelt header rør koble direkte til eksosmanifolden eller motor. Header rørene som brukes på V-type eller bokser motorer kan av og til bli referert til som en "Y"-rør, som forbinder det til begge sider av motoren, og kommer sammen for å danne et rør. Noen biler bruker en dual eksosanlegg. Disse typer kjøretøy kan en ha en egen, enkel header rør for hver eksos spissen.

Overskrifter

Noen kjøretøy kan bruke fabrikken eller ettermarkedet eksos hoder i plass av en støpejern eksosmanifolden og header rør. Overskrifter er vanligvis konstruert av flere rør sveiset sammen og ta plassen til både eksosmanifolden og header rør. Hodene er vanligvis tilpasset for, noe som betyr at lengden av rør som festes til hverandre eksosport på motoren er konstruert på en slik måte for å trekke ut maksimal effekt og virkningsgrad fra motoren. Hoder er fabrikkmontert på noen ytelse motorer, men er vanligvis en ettermarkedet tilbehør som eier-installert.
Front Pipe

Avhengig av produsenten, foran røret på et eksosanlegg kan referere til pipe som bolter til motoren - overskriften rør - eller røret som forbinder hodet pipe til resten av eksosanlegget. Den eksossystemet på kjøretøy som har tverrstilt monterte motorer kan være nødvendig å kompensere for den frem-og-tilbake vuggende bevegelse av motoren ved akselerasjon eller retardasjon. Mens hodet pipe kan være et fast, fast rør, et fleksibelt rør - forbinder hodet pipe til baksiden av eksossystemet - noen ganger referert til som den fremre rør. På noen biler kan eksosrøret som kobles til baksiden av det fleksible røret bli referert til som den fremre røret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70702.html

Previous:
Next:

eksosanlegg