Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Automobile Katalysator definisjon

En bil katalysator er en bil del utformet for å minimalisere giftstoffer slippes ut som et resultat av forbrenning av brennstoff. Historie

Den første produksjonen katalysator ble gjort i 1973 av Engelhard Corporation og begynte å vises i amerikanske biler i 1975. Utviklingen av katalysatorer var en del av bilen bransjens innsats for å møte strengere luftkvalitetskriterier lagt ut i 1970 Clean Air Act Extension.
Typer av forurensninger

Automobile katalysatorer er utviklet for å redusere tre typer av forurensninger: karbonmonoksid, hydrokarboner og nitrogenoksider. Disse kjemikaliene bidrar til smog og er skadelig for mennesker.
Komponenter

Den typiske katalysator består av en boks, som huser katalysator arbeidsforhold deler, og substratet, en honeycomb av keramisk eller rustfritt stål belagt med et metall-katalysator, slik som platina, rhodium eller palladium.
Prosess

Utslippene passere inn i den katalytiske omformer, hvor gassene kommer i kontakt med det store overflateareal av sekskanter. Den nitrogenoksid i eksosen reagerer med metall-katalysator, bryte ned den sammensatte inn i dens mindre skadelige deler. I tillegg reagerer karbonmonoksid med metall katalysator og oksygen, noe som resulterer i karbondioksid.
Andre funksjoner

I moderne biler, spiller katalysator en ekstra rolle i å hjelpe motoren kjøre så effektivt som mulig. En oksygen-sensor lokalisert i katalysatoren kommuniserer med motoren hvor mye oksygen motoren har brent, slik at motorer for å justere luft-til-drivstoff-forhold slik at så lite som mulig drivstoff passerer gjennom motoren uforbrent.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70390.html

Previous:
Next:

eksosanlegg