Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Metallic Katalysatorer Vs. Keramisk

Som sentral komponent i et kjøretøy utslipp kontroll system (og noen maskiner i tillegg), katalysatorer er ansvarlig for å snu tonn potensielt skadelige eksosutslipp til ufarlig karbondioksid. Fram til tidlig på 1990-tallet, støtter katalysator i disse systemene var nesten helt keramikk. Nylig har imidlertid er metall støtter langsomt begynner å erstatte som keramisk materiale av valget. Det er en rekke årsaker til dette fortsetter omveltning i bransjen, og mange av disse har å gjøre med de grunnleggende egenskapene til metall vs keramikk. Hvordan katalysatorprosess anlegg

For bedre å forstå forskjellene i metall og keramikk katalysator støtter, er det nødvendig å først forstå hvordan katalysatorer og katalysatorer de er plassert i funksjon. Som karbonmonoksid og andre skadelige gasser er gått gjennom et eksosanlegg, produserer varme en kjemisk reaksjon med "katalysatorer" plassert i omformer. Resultatet av denne reaksjonen er de farlige gassene renses og omgjøres til ufarlig karbondioksid før den ble tatt inn i atmosfæren.
Termiske egenskaper

En av de største forskjellene i metall-og keramiske katalysatorer er de overlegne termiske egenskapene til metall. Fordi skadelige gasser som karbonmonoksid konverteres kun når høye temperaturer er nådd, jo raskere må motoren blir varm, er den mer effektiv konvertering av gasser. Også, ikke metall forbedrede varmeledningsevne ikke ta så lenge som et keramisk katalysator for å oppnå høye temperaturer, noe som åpner for en mer enhetlig overføring av varme gjennom systemet.
Montering Placement

Metal katalysatorer tillate omformeren å bli montert nærmere til motoren, øker varmestrøm. Dette er spesielt viktig i kalde forhold, når motoren, og senere katalysatoren, tar lengre tid å varme opp. Dette nærmere plassering resulterer også i mindre vibrasjon, tilbakestrømming av gasser og trykkfall (så mye som 15 til 30 prosent mindre) enn sammenlignbare keramiske katalysatorer.
Manufacturing Process

metallkatalysatorer er gjort via en produksjonsprosess forut for montering av omformer, slik at de lett kan endres eller tilpasses etter behov. Produsenten bare trenger å forandre formen på "celle" støtte. Keramikk, på den annen side er mye mindre fleksibel til å forandre dimensjoner. Fra et produksjons-perspektiv, blir både metall-og keramiske katalysatorer priset omtrent det samme. Skillet er i ytelse og forbedret effektivitet som metall gir.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70680.html

Previous:
Next:

eksosanlegg