Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan å bore ut en Broken Eksos Stud

Boltene og pigger brukes for å montere en bilens eksosanlegg og koble den til fordeleren er utsatt for ekstreme temperaturer mens motoren går. Fordi de er på undersiden av kroppen, de er også stadig utsatt for regn, is og veisalt. Gitt denne driftsmiljø, er det noen ganger et under eksos studs ikke alltid bryte mens blir fjernet. Når en eksos Stud snap, men det finnes en rekke metoder for å fjerne det ødelagte akselen. Start med den første, og fortsette å prøve til stud endelig kommer ut. Du trenger:
Vernebriller
blåselampe
Vise fatt
Grinder
Penetrating smøremiddel
Metal dor og hammer
Reversible bormaskin
Standard borekroner
Venstre hånd drill bit satt
Tråd reparasjonssett
Smøreolje
Tap satt
Vis flere instruksjoner
Heat Metode
en

Expose akselen av den ødelagte stud. Sjekk for å se om det er nok lengde for et sikkert grep med et par skrustikke grep, hvis ikke, går du til neste metode
2

Heat omkringliggende metall med en oksygen-acetylen, propan eller. MAPP lommelykt. Spill flamme over metallet rundt stud, men ikke varme stud selv, du ønsker å utvide metallet holder stud å gjøre bolt hullet større og samtidig la stud sin opprinnelige størrelse
3

Klem et sett med skrustikke grep sikkert på enden av bolten, og vri tappen mot klokken. Ikke bruk for mye kraft, som kan skade stud videre. Hvis stud beveger seg litt, bruke mer varme, hvis ikke, gå til neste metode
Left-Hand Drill Metode
4

Grind den eksponerte leder av stud. flat med en jeksel. Dette vil forhindre borekroner sklir av sentrum. Liberalt gjelder gjennomtrengende smøremiddel til ødelagte stud.
5

Punch et smilehull i midten av bolten overflate med en hammer og metall punch. Forbor inn i midten av bolten med en 1/8-tomme bit. Hold hullet sentrert og rette.
6

Reversere drill, og laste inn en venstre borekronen 3/16 til 1/8 tommer mindre enn diameteren på stud. Boring av rette inn i pilothullet med venstrehendt bit for å unngå utilsiktet skjæring av metallet som omgir trådene.
7

Tillat den venstre bit for å løsne tappen ved sin egen rotasjon. Gjenta prosessen med en større venstre bit eller biter til stud kommer gratis. Når gratis, smør inn hullet, og rense ut rust. Hvis stud fortsatt ikke vil komme ut, gå videre til neste metode.
Drill-Out Method
8

Velg et bor med en diameter litt større enn den opprinnelige stud, inkludert sine tråder. Hensikten med å bore et nytt hull er å fjerne alle spor av den gamle, stakk tapp.
9

boring av rette loddrett på tappen, etter forrige hull, til full dybde. Denne metoden vil fjerne den gamle, ødelagte stud helt samtidig la en rett-sided hull større enn originalen. Rengjør all rust og spon fra det nye hullet.
10

Sett en tråd reparasjonssett for eksempel en Helicoil i hullet ved å følge instruksjonene som følger med settet. Bruk en erstatning stud av den opprinnelige størrelsen når du setter sammen eksosanlegget.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70558.html

Previous:
Next:

eksosanlegg