Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Katalysator Problem Symptomer

Mens en katalysator er laget for å vare 10 år eller mer, kan flere variabler gjør det dø raskere. I dag, kjøretøy ansette mer enn en omformer, som øker sjansene for interne eller eksterne problemer. Når katalysatorer ble integrert for utslipp kontroll, konverterte de skadelige hydrokarboner og karbonmonoksid i renere utslipp. Tre-veis omformere er nå brukt til å i tillegg kontrollere og konvertere nitrogenoksider. Oksygensensorer nå overvåke effektiviteten av hver omformer på alle kjøretøy. Den eksterne Converter

eksterne skall og vedlegg av katalysatoren er relativt enkel å overvåke. Hvis skaden oppstår til de eksterne komponenter, vil eksosen lekke fra den kompromitterte skall og avgir en høy lyd. Tidlig skade på omformer kan oppstå fra understellet hendelser. Også rørforbindelser eller flensforbindelser er felles områder som forringes fra alder og eksisterende i fiendtlige miljøer. Ikke bare vil støyen varsle føreren om at det er et problem med converter, men ytelsesproblemer kan oppstå fra en ekstern eksos lekkasje fra katalysatoren. Senk eksos mottrykk kan forårsake motor ytelsesproblemer samt utløse oksygen sensor overvåker omformer å misforstå den informasjonen det er designet for.
Intern Converter

Den gjennomsnittlige Temperaturen et eksosanlegg opererer under er 1200 til 1600 grader Fahrenheit. Den interne strukturen i konverteren er laget av platina og palladium honeycomb som filtrerer og kjemisk endrer eksosutslipp. Som forurensninger øker i eksosen, øker også driftstemperaturen for den interne struktur. På 2000 grader Fahrenheit, vil strukturen begynner å svekke eller smelte, noe som reduserer effektiviteten å konvertere skadelige gasser i mindre skadelige miljøgifter. Platina og palladium honeycomb vil begynne å smelte inn i det keramiske substratet. Når dette skjer, kan strukturen brytes ned eller stoppe til omformer, noe som resulterer i liten eller ingen mottrykk strømning gjennom konverteren.

Oksygenføler vil unnlate å registrere effektiviteten av omformer og overføre kommunikasjonen til maskinen av kjøretøyet. I tillegg vil lite eller ingen mottrykket resultere i en dårlig ytelse motor. Når eksosen er forbudt fra spennende forbrenningsmotoren riktig, vil det kvele på sin egen eksos eller stoppe helt.
Engine resultatutvikling

Sjelden har en omformer pause ned internt på egen hånd. Skifte en tett eller kompromittert converter kan bare bety å plassere en bandasje på et gapende sår. Eksos fra en forbrenningsmotor expels og resirkulerer uforbrent drivstoff og oksygen er nødvendig for å la motoren fungerer som den skal. En perfekt drivstoff-til-luft-forhold finnes for en forbrenningsmotor til å fungere, og når det forholdet er kompromittert, kan andre komponenter i motoren og eksosanlegget og vil mislykkes.

-Brent drivstoff er en ledende bidragsyter til å forårsake en katalysator for å mislykkes internt. Så bytte ut omformer bare midlertidig løser problemet. Når motoren ikke fungerer som det skal, er det bare et spørsmål om tid før det skader den nye omformeren. Diagnostisere og alle diagnostiske feilkoder før du bytter en katalysator for å bevare og forbedre ytelsen og effektiviteten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70305.html

Previous:
Next:

eksosanlegg