Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Slik installerer du en S10 Katalysator

De katalysator på Chevy S10 har gjennomgått mange endringer gjennom årene. De eldre stil S10s hadde omformer installert nedstrøms i eksosanlegget og ble klemme forbindelser til eksosrørene. De nyere S10s har omformere integrert med fronten Y-eksosrøret. I alle fall hvis du må bytte en, er den direkte-fit alternativet kommer til å bli et mye klokere valg som det vil spare deg for tid og penger enn å prøve å kutte og sveise i de billigere generelt inverter valg. Du trenger
Direct-fit katalysator (med pakninger) for året og motor type S10
Vehicle lift
acetylenlampe
Cutting briller
Vernehansker
Vernebriller
3/8-inch stasjonen pneumatisk pistol
3/8-inch skralle
3/8-inch stasjonen utvidelser (3 lengder, små, mellomstore, lang)
3/8-inch stasjonen socket satt
3/8-inch stasjonen universell pneumatisk svivel
Box fastnøkkel satt
3/8-inch stasjonen oksygen sensor socket
Flathead skrutrekker
bolter, muttere, flate skiver, låseskiver (nok til flenstilkoblinger)
6 stud nøtter (for Y-pipe converter bare)
Tool skuffen
Anti-seize smøremiddel
Vis flere instruksjoner
1

Plasser verktøy og omformer i verktøyet skuffen og løft S10 på et kjøretøy lift trygt og sikkert. Ta på vernebriller inspisere katalysator. Inspeksjonen av konverteringsprogrammet skal allerede ha blitt utført før du skaffer den nye erstatning på verktøyet cart, men det ville bli anbefalt å sikre at du har riktig erstatning del før du skjærer den gamle ned.
2

Finn oksygen sensor port (er) i katalysatoren. Dersom det et eldre S10, vil det være en port plassert på innløpsrøret til omformeren. Hvis det er en nyere S10, vil det være tre porter som er plassert på hver side av den Y-pipe-innløp og en mer på det bakre omformer av røret. Spray smøremiddel på gjengene til sensorene og la den suge i. Trekk ut oksygen sensor ledningen (e) ved hjelp av skrutrekkeren hjelpe deg å trykke inn på klippet låsen på pluggene. Fjern oksygen sensoren (e) ved hjelp av oksygensensoren kontakten og skrallen. Marker sensorer for å identifisere sin posisjon hvis du har de tre sensorer koøyer.
3

Sett på kutte briller og hansker og tenne fakkelen. Start på forsiden av omformeren. Hvis det er en tre-punkts flens, kutte ut mutter og bolter. Hvis det er Y-pipe converter, varme opp mutterne på boltene (ett av gangen) med lommelykt og få pneumatisk pistol, lang forlengelse, sving og socket klar til å trekke mutteren gang skikkelig oppvarmet. Dette vil unngå knipser et manifold stud. Fjern alle tre nøtter per side (seks i alt) på denne måten.
4

Skjær tre bolter og muttere ut av den bakre flens (to bolter på Y-pipe). Vær oppmerksom på at enkelte år S10s kan ha sveiset stenderne i bakre flens. Du kan prøve å gjenbruke disse eller du kan klippe dem ut og erstatte dem med skruer og muttere. De vil være sta til å kutte ut, men med mindre de er virkelig ren, ville det gjøre en enklere løsning for å erstatte dem. Slå av lommelykt og bytte tilbake til vernebriller etter converter tilkoblinger er koblet fra.
5

Fjern forsiktig omformer. Slå av evt. gummi kleshengere fra de sveisede kleshengere på omformer. Vær forsiktig så du ikke brenner deg som skallet av konverteringsprogrammet vil være varm og kan fortsatt brenne gjennom vernehansker.
6

Installer ny omformer og fest den til forsiden av S10 først med utskifting pakninger. Det vil ta noen krangel om det er Y-pipe converter til å passe den opp. Plasser sveiset hengeren i omdanneren gjennom gummi-hengeren for å holde den på plass. Plasser mutrene på stenderne for å holde omformeren. For tre-bolt flens typen converter, bare å sette pakningen i mellom flensene og plassere bolter og flate skiver på den ene siden av flensen og låseskiver og muttere på den andre siden.
7

Koble den bakre converter flens med hardware og pakningen på samme måte - bolter og flate skiver på den ene siden av flensen og lås skiver og muttere på den andre siden. Stram flens tilkoblinger ved hjelp av pistol, med svivel, socket, og eventuelle nødvendige lengden forlengelse på mutteren mens du holder skruehodet med en boks skiftenøkkel. Stram hver skrue og mutter litt og veksler mellom hver enkelt å trekke dem inn jevnt og stram dem tettsittende på slutten.
8

Plasser en lys mengde glidemiddel på gjengene på oksygen Sensoren (e) og tre dem inn i åpningene for hånd. Stram sensoren (e) tett med skralle og oksygen sensor socket, men vær forsiktig så du ikke skrur for hardt og ødelegge gjengene på sensoren (e). Plugg sensoren (e) ledningen tilbake i plug-tilkobling.
9

Fjern verktøyet skuffen og rusk fra under S10, senke lastebil på heisen og starte den opp før svingende løftearmene gratis . Pass på at det ikke er noen eksos lekkasjer kommer fra noen av de flenstilkoblinger eller oksygen sensor port (er).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70267.html

Previous:
Next:

eksosanlegg