P0171 kode for en 1998 Ford Ranger 4.0 Liter V6

Feilkode P0171 på en 1998 Ford Ranger 4.0-liters motor vises når en oksygen sensor registrerer motorens eksos består av for mye oksygen. Det er ofte bare mindre symptomer relatert med denne feilkoden, med de vanligste er en liten mangel på strøm eller gnist banke. Fuel Filter
p Hvis dieselfilter ikke har blitt endret i løpet av de siste 15.000 miles, kan det være den skyldige. Hvis drivstoff filteret er skittent eller tilstoppet, fører det til at drivstoff press for å falle under de nødvendige 56-72 psi drivstoff press kreves for 4,0-liters motor for å fungere. Når dette skjer, luft og drivstoff ratio endringer, og det er for mye oksygen. Den drivstoffilter bør endres som en del av en vanlig vedlikeholdsplan på 1998 Ranger og generelt er billig å erstatte.
Mass Air Flow Sensor

masse luftstrømmen Sensoren befinner seg mellom den luftfilterenheten og luftfilteret utløpsrør på førerens side av motoren. Denne sensoren leser massen av luften inn i innsugningssystemet. Dette er gjort for at kjøretøyet datamaskin kan gi nøyaktig nok drivstoff for optimal forbrenning. Hvis denne sensoren blir skitten eller defekt, det gir feilmålinger til bilens datamaskin og det påvirker luft til drivstoff-forhold. Rengjøring av MAF sensor med MAF sensor renere kan løse problemet hvis det er skittent, men kunne MAF sensoren være defekt og må skiftes ut. TSB # 98-23-10 utgitt i november 1998 for 1991-1998 Ford Rangers statene MAF sensoren kan bli forurenset og må byttes.
Vacuum Lekkasjer
< p> Eventuelle vakuum lekkasje resulterer i ekstra luft i inntak system, som oppveier luft til drivstoff ratio. Se over alle vakuum linjer og tilkoblinger for eventuelle lekkasjer, og reparasjon etter behov.
Eksos Leak
p Hvis det er noen eksos lekkasjer oppstrøms av oksygen sensor, etterlater det potensialet for oksygen til å gå inn i eksos-systemet, noe som fører til at sensoren for å lese for mye oksygen. Inspisere for eventuelle eksos lekkasjer oppstrøms fra oksygen sensor og bytt om nødvendig.
Feil Oxygen Sensor

I noen tilfeller, oksygen sensor kan videresende feil avlesninger eller ingen lesing i det hele tatt. Sjekk ledningene som fører til oksygen sensor for eventuelle skader, og kontrollere forbindelsen mellom ledningsnettet og oksygen pigtail for korrosjon. Erstatte en defekt oksygen sensor kunne løse problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68586.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer