Slik feilsøker kode P0420 på en 1999 Pontiac Montana

Motta en diagnostisk trøbbel kode "P0420: Catalyst effektivitet under terskel" fra en skanner hint på hvorfor check engine lys på 1999 Pontiac Montana er på, men det gir ingen informasjon om hvordan å feilsøke problemet. Bilens dataskjermer oksygensensorer før og etter katalysatoren, varierer motorens drivstoff-til-luft blanding mellom rik og mager, og måler konverteringsprogrammets reaksjon på endringer i drivstoff-til-luft-blanding. Hvis responsen faller utenfor et bestemt sett av retningslinjer, er check engine lyset slått på og datamaskinen lagrer diagnostiske problemer koden P0420. Du trenger
Diagnostic Scan Tool eller diagnostisk problemer kode leser
bremseklosser
Automotive jack
Jack står
Creeper
lommelykt eller problemer lys
Show More Instruksjoner
en

Kontroller det ikke er noen andre kjente mekaniske eller løping problemer. Motoren må være mekanisk lyd og kjører godt for riktig diagnose. Datamaskinen test som setter kode antar at det ikke er noen mekaniske problemer, slik som brennende olje eller fusker. Hvis det er kjente problemer, korrigere disse spørsmålene først.
2

Bruk skanning verktøy eller problemer kode leser for å verifisere ingen andre koder er satt i Montana datamaskin. Dersom dette stemmer, vil de trenge å bli diagnostisert og repareres først. Dersom det ikke finnes andre koder, fjerner bryet koden P0420 med skanningen verktøy eller kode leser. Alternativt, koble den negative batterikabelen i minst 30 sekunder for å tømme kodene, og deretter koble til batteriet kabelen.
3

bekrefte koden. Varm opp til kjøretøyets fulle driftstemperatur. Slå av klimaanlegget og la bilen gå på tomgang i 10 minutter. Hvis koden avkastning, vil det slå på check engine lys. Hvis koden ikke kommer tilbake, slår bilen av, starte den og la den gå på tomgang i 10 minutter flere ganger.
P Hvis koden ikke returnerer etter flere forsøk, problemet var intermitterende og kan ikke bekreftes. Vent til problemet returnerer å feilsøke fra begynnelsen igjen.
4

Trygg heve bilen på et hardt, flatt, jevnt underlag. Sett på parkeringsbremsen, sikre Pontiac Montana er i park og blokker hjulene for å hindre at bilen ruller. Løft bilen med en bil jack. Place bukker under bilen som en forholdsregel for å hindre den fra å falle.
5

Inspiser katalysator tett ved hjelp av en creeper og en lommelykt eller problemer lys. Katalysatoren er direkte bak motoren, under kjøretøyet. Omformeren sitter mellom førerens og passasjerens benplassen. Inspisere den for mørk misfarging, bulker eller hull. Trykk på omformer med en gummihammer, lytte til interne rangler. Mørk misfarging indikerer omformer overopphetet. Overoppheting skader omformer internt.
P Hvis katalysatoren er skadet, fjerne koden med skanningen verktøyet og erstatte omformer. Prøvekjøre bilen for å bekrefte reparasjon.
6

Se etter eksos lekkasjer. Datamaskinen overvåker oksygen sensorer for å kontrollere riktig drift av katalysatoren. Eksos lekkasjer vil endre oksygeninnholdet måles av de oksygensensorer i eksosen, og kan sette en falsk kode P0420. Dersom det oppdages lekkasjer, reparere dem, fjerne koden og prøvekjøring bilen for å bekrefte reparasjon.
7

Inspiser oksygen sensorer. Skade på oksygen sensorer, oksygen sensor kabler eller koblinger i ledningene kan villede datamaskin med en falsk lesing. Hvis det er feil, reparere eller erstatte oksygen sensorer, fjerne koden og prøvekjøring bilen for å bekrefte reparasjon.
8

Bytt katalysatoren montering hvis ingen andre problemer har blitt funnet. Fjerne koden, og prøvekjøre bilen for å bekrefte at reparasjonen er fullført.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66720.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer