Den P0128 Kode på 2003 Chevy Trailblazer

Kode P0128 på 2003 Chevy Trailblazer betyr at datamaskinen har oppdaget at motoren ikke har nådd normal driftstemperatur innen den fastsatte tidsrammen. Dette tidsrom bestemmes av temperaturen av luften som kommer inn i motoren, temperaturen av motorens kjølevæske, har hastigheten av kjøretøyet og hvor lenge motoren er i gang. Det er vanligvis ingen symptomer relatert til kode P0128 bortsett fra check engine lys. Kjølevæske temperatursensor
p Hvis motorens kjølevæske sensor er defekt, vil det stafett falsk informasjon til datamaskinen, som kan utløse P0128 problemer med koden. Datamaskinen sender en fem-volts referanse-signal til sensoren, siden sensoren varmes opp, motstanden i sensoren endres, noe som resulterer i en annen spenning blir sendt tilbake til datamaskinen. For å teste riktig drift av kjølevæske temperatur sensor, koble fra sensoren ledningsnettet, start motoren, plasser ohm meter mellom terminalene og gjøre oppmerksom på motstanden. Koble ledningsnettet inn i sensoren og la motoren varmes opp. Koble ledningsnettet når motoren er varm og sjekk motstanden i sensoren igjen. Det bør være minst en 200 ohm endring, hvis det ikke er defekt og må skiftes
Intake Air Temperature Sensor

En defekt IAT. Sensoren kan også utløse endringer i datamaskinen som kan forårsake en P0128 problemer med kode. For å teste sensoren for forsvarlig drift, kobler du ledningsnettet for sensoren og gjøre oppmerksom på utetemperaturen. Sjekk motstanden over terminalene på IAT sensor. Sammenligne lufttemperaturen til følgende verdier: Ved 50 grader C, bør lesing være rundt 58.75 kohm - 58,75 kilo-ohm, eller 58 750 ohm. Ved 68, bør avlesningen bli rundt 37,30 kohm, ved 86, bør avlesningen bli rundt 24.27, og ved 104, bør avlesningen bli rundt 16.15. Hvis motstanden ikke faller nær disse verdiene, er IAT defekt og må skiftes ut.
Engine Cooling Fan
p Hvis både ECT og IAT sensor eller fungerer riktig, radiatoren kjøleviften muligens kjører for mye, hindrer motorens kjølevann fra å nå normal driftstemperatur. Den enkleste måten å teste dette på er å starte bilen og se etter viftedrift mens du ser på temperaturmåleren på dashbordet. Radiatoren kjølevifte bør vanligvis slå på rundt 210 grader og slå tilbake av rundt 195. Hvis viften kjører konstant mens tenningsnøkkelen er i "på"-posisjon, det er en kortslutning et sted i den elektroniske fan relé eller før stafetten, slik at releet å alltid holde energi, som gjør at viften kan fortsette å kjøre .
Termostat
p Hvis radiatoren kjøleviften fungerer som den skal, og alle de oppførte sensorene har testet så bra, så sjansene er termostaten sitter fast åpen, slik at for mye kjølevæske inn i motoren, i hovedsak slik at motoren til å kjøre altfor kul og sette kode P0128. Bytt termostat og noen kjølevæske tapt under utskifting og fjerne problemer med koden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68587.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer