Slik feilsøker en Throttle Position Sensor for en 1994 Honda Accord LX

The gass stilling sensor på en 1994 Honda Accord LX har to hovedfunksjoner: å signalisere hvor mye gasspådrag og ved hvilken hastighet det er åpning. Denne informasjonen, sammen med diverse andre sensor informasjon, brukes av datamaskinen for å gjøre justeringer av tenning og drivstoff injektor timing. Sensoren er egentlig en variabel motstander (potensiometer) med en rekkevidde mellom 0,2 og 5 volt. Den gass stilling sensoren er montert på spjeldhuset, på den samme aksel, men på motsatt side av gass-kobling. Den har en rund, tre-leder plugg. Du trenger
Voltmeter
Vis flere instruksjoner
en

Undersøke den elektriske pluggen på gass stilling sensor. Du vil se tre ledninger i en horisontal linje. Leser fra venstre til høyre, den første ledningen - er datamaskinen bakken, den andre ledningen - - grønt med blå stripe er gass stilling sensor signal og den siste ledningen til høyre - - rød med en svart stripe gul med en blå stripe - er datamaskinen-levert 5-volt inngang ledning
2

Koble voltmeter svarte kabelen til en god jord på inntaket manifold.. Bruk den røde ledningen som en sonde. Den har en skarp spiss på spissen for å stikke hull i isolasjonen på en ledning slik at sonden kommer i kontakt med tråden under. Pierce midten sensor signal ledningen med den røde voltmeter sonde.
3

Vri tenningsnøkkelen på uten å starte motoren. Voltmeter vil vise mellom 0,3 0,5 volt hvis sensoren er bra.
4

Åpne strupeplaten sakte med throttle linkage. Spenningen vil være rundt 0,5 volt og stige til 4,7 volt ved full full gass. Under gassen bevegelse, se etter eventuelle spenningsfall-outs. Dette er et begrep for et plutselig fall eller mangel på spenning på ett punkt i gass stilling sensor swing. Mange ganger, vil gass stilling sensor slites ut i området av cruise siden det er den mest brukte. Spenningen som skal gå opp jevnt, så plutselig falle til null, og komme tilbake så snart føleren beveger seg bort fra dette sted. Unnlater å oppfylle noen av de ovennevnte kriteriene rettferdiggjør erstatning.
5

Flytt den røde voltmeter fører til høyreekstreme og sondere gul med en blå stripe wire. Hvis den viste spenningen er mindre enn 5 volt, er datamaskinen dårlig. Hvis spenningen er bra, er sensoren dårlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68447.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer