Grunner til at en Check Engine lyset er på i en 2005 Escalade

Opprinnelig basert på Chevrolet Suburban og GMC Yukon, Escalade var GMs forsøk på å konkurrere med Lincolns up-market Navigator full size SUV. Den første og andre generasjons eskalerer var fullt moderne tilbud, som omfatter GM sin variant på føderalt mandat Onboard Diagnostics, Series II programmering protokollen. OBD-II er veldig flinke til å finne feil i drivverk og chassis, men sjekk motoren lys som den kontrollerer kan være litt vage. Utløser en Check-Engine Lett

check engine lyset er datamaskinens første middel for å varsle deg om en feil, men er ikke nødvendigvis det siste. Kjøretøy sensorer gir data som hjelper datamaskinen å overvåke hundrevis av forskjellige aspekter av motor og girkasse drift, de vil selv fortelle datamaskinen når de selv ikke fungerer som de skal, som er en slags en ryddig trick. Hvis noen av sensoravlesninger avviker fra hva maskinen forventer, vil det utløse en check engine lys for å varsle deg om at det er på tide å sjekke kodene.
Kaster Codes
< p> Den datamaskiner rekord problemer og lagre dem som femsifrede alfanumeriske koder. I 1996, den føderale regjeringen mandat at alle produsenter benytter denne standarden kodesystem - kalt OBD-II - slik at statlige utslipp inspektørene ikke ville ha en annen scanner for hver type bil der ute. Noe eksternt knyttet til utslipp fra motoren eller sikkerhet bruker generiske OBD-II koding system. Hvis Caddy ikke kom med den valgfrie digitalt display som gir tilgang til motoren feilkoder, få dem sjekket gratis på din lokale auto deler kjeden butikken.
The Letter Betydning

Datamaskinens OBD-II-koden består av fire grunnleggende deler. Det første er et brev som indikerer hvilket system har opplevd en funksjonsfeil. Den vanligste er "P" for "drivverk", med referanse til motor, girkasse og alt som gjør lastebilen farten. Du kan også se "B" for "kropp" - som betyr noe å gjøre med airbags, setebelter, elektrisk setejustering funksjon eller noe annet montert på bilens karosseri - ". Chassis" eller "C" for A chassis koden indikerer at en feil som involverer hjulet hastighet sensorer, suspensjon sensorer, anti-lock bremser og alt annet involvert i å gjøre bilen stoppe eller snu. The Society of Automotive Engineers betegner "U" som "udefinert", med referanse til noe som ikke passer inn i noen av de andre kategoriene.
Første Nummer

Tallet like til høyre for bokstaven - en "0" eller "1" - indikerer en generisk og offentlig tilgjengelig kode eller en produsent-spesifikk kode. Vanligvis et "0"-koden vil dukke opp på generiske skannere mens "en" koder vil ikke. Hvis du har en check-engine lys og skanneren unnlater å registrere en kode, deretter koden er en GM-spesifikk kode som ikke faller inn under føderal utslipp kontroll eller sikkerhetsforskrift. I disse tilfellene må du bruke en datamaskin programmert med GM-spesifikke koder eller ta din lastebil til en GM forhandler servicesenter. De fleste motor-koder, men vil dukke opp med det generiske "0" prefikset.
Tredje sifferet kodenumrene

Det er her du kommer ned til å finne ut nøyaktig hva som forårsaket din check-engine lys. Det tredje sifferet i din check engine koden forteller deg hvilke kjøretøy system utløst koden. En "0" betyr som regel er det et problem i luften-og drivstoff-måling systemer som direkte samhandler med bilens utslipp. En "1" indikerer en uregelmessighet i mengden av luft eller brensel som går inn i motoren eller et luft-drivstoff sensorsvikt. A "2" forteller nøyaktig hva som er gått galt i luft-drivstoff krets, mens "3" er en tenning system problem eller sylinder feiltenning og "4" indikerer et problem i hjelpeorganisasjonene utslipp kontrollene.

Mer Tredje sifret nummer betydninger

Numbers "5" til "9" generelt tyder på noe som ikke nødvendigvis har å gjøre med selve motoren, men kan påvirke utslipp, sikkerhet eller drivstofforbruket på en eller annen måte. A "5" i tredje sifferet posisjon indikerer et problem med bilen hastighetskontroll, idle kontroll eller air-condition-systemet. Systemet bruker "6" for datamaskinens selvtest. Koder "7" og "8" indikerer problemer med overføringen. The Society of Automotive Engineers har reservert koden "9" for bruk i alle kjøretøy systemet de har ikke tenkt på ennå.
De to siste tallene

Den fjerde og femte sifrene i OBD-koden er som serienumre som indikerer spesifikke feil i systemet, slik at du trenger å se din spesifikke koden opp på nettet eller hos din lokale auto deler butikken for å finne ut hva de to siste sifrene mener. Det er ikke plass til å liste dem alle her, som gjeldende OBD kodesystem gir 8000 mulige feilangivelse oppføringer. Hvis du ser en check engine lys, få det diagnostisert så snart som mulig, la noe gå for lenge er bundet til å påvirke en annen komponent før du får det fikset

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68411.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer