Hvordan sjekke om en wire er brutt?

En ødelagt ledning kan gi en forbigående svikt i bilen, apparatet eller utstyr. Spesielt i et kjøretøy i bevegelse, kan en ødelagt ledning stoppe elektrisk strøm hver gang den kobler seg fra andre stykke ledning den er ment å være knyttet til, potensielt forårsake en permanent feil. Likevel er det visse strategier du kan følge for å finne en åpning i en tråd, selv om den ødelagte stykket er skjult inne i isolasjonen. Du trenger:
Wrench, om nødvendig
Små speil, om nødvendig
lommelykt, om nødvendig
Digital multimeter
Vis flere instruksjoner
1

Koble fra strømkilden til kjøretøy eller utstyr som inneholder ledningen du trenger å feilsøke. Bruk en skiftenøkkel hvis du trenger å koble et batteri kabel.
2

kontrollere nøye tilkoblingene i begge ender av ledningen for skade, hvis de er lett tilgjengelig. Litt trekk ved kabelendene, hvor de hekte til kontaktene, for å sikre at de er godt festet.
3

Trace lengden på ledningen med indeksen og tommelen, betaler spesiell oppmerksom på eventuelle ujevnheter rundt isolasjon. Om nødvendig, bruk et lite speil og en lommelykt for å komme rundt steder hvor du har minimum tilgang. Du kan mistenke noen problemer hvis isolasjonen viser tegn på skade, inkludert mørke flekker som kan tyde på overoppheting, noe som kan ha forårsaket den tråden inne i isolasjonen å bryte.
4

Trekk ut kontakten til hvilken tråden er festet, og se etter skader.
5

Få en digital multimeter og sett den for kontinuitet, eller det laveste området på Ohms skala.
6

Slå på multimeter og trykk en av sondene på metallrammen terminal som holder kabelen i kontakten, og den andre proben til den eksponerte delen av vaieren, hvor den kommer inn i kontakten. Vrikker ledningen for å se etter en falsk tilkobling som du sondere terminalen. Din multimeter displayet skal vise null motstand. Hvis displayet viser uendelig motstand, er ledningen ikke riktig koblet til terminalen. Test terminalen i den andre enden av ledningen i tillegg, dersom utstyrt med en plugg.
7

koble en av målerens prober til en ende av tråden, og den andre proben til den andre enden av wiren. Bruk krokodilleklemmer på sondene å holde dem fanget i kabelendene. Wiggle eller forsiktig bøye ledningen på ulike punkter. Hvis det er et brudd på noe punkt langs ledningen, vil avlesning vise uendelig motstand.
8

Sett en nål om to eller tre inches bort til punktet på ledningen der du mistenker at det er en bryte. Sett inn en annen pin på den andre siden av ledningen, der du mistenker en pause.
9

Koble multimeter sonder til pinnene og vrikke på ledningen ved pause poeng. Hvis multimeter displayet viser uendelig motstand som du vrikker ledningen, har du funnet bruddet i ledningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68070.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer