Hvorfor Overoppheting My Car Når jeg slår på varmeapparatet?

En motorens kjølesystem utfører en fin balansegang i henhold selv de beste omstendigheter. Mens omlegging væske gjennom varmeren kjernen ikke vil vanligvis hindre systemet fungerer, vil det forverre eventuelle eksisterende problemer. Hvis du aktiverer ovnen fører til at motoren går varm, er det på tide å ta en nærmere titt på systemet for å finne mindre problemer på randen av eskalere til større seg. Varmesystem Basics

bilens varmeapparat er typen som en miniatyr radiator. Forskjellen mellom den primære radiatoren og den varme kjernen er at luft går gjennom den primære radiatoren kommer inn gjennom frontristen og kommer ut i motorrommet, mens luft som passerer gjennom kjernen kommer inn gjennom inntaket kanaler i førerhuset og kommer ut ventilene . På de fleste biler, er varmeren kjernen en bypass system - det trekker væske direkte fra motoren uten å vente på det å passere gjennom termostaten. Dette gjør at varmeren kommer online før motoren blir opp til full driftstemperatur.
Tett Radiator

motorens kjølesystem bygger opp en enorm mengde press. Under normale omstendigheter, vil dette presset bevise tilstrekkelig til å skubbe kjølevæske gjennom en nesten helt tett radiator. Men åpner varmeren kjernen ventil vil gi trykkfluid annen rute å strømme gjennom, og det vil alltid følge minste motstands vei. Resultatet er en sviende varm stråle av luft som strømmer fra varmeren vents, og motoren blir overopphetet som følge av liten eller ingen kjølevæske strømmer gjennom radiatoren.
Bad Termostat

Selv under de beste omstendigheter, gir en termostat ventil en begrensning til kjølevæskestrømmen gjennom systemet, og trykket holder den stengt. Denne lille begrensningen innebærer at ingeniørene må utføre en fin balansegang ved utformingen av systemet. For liten en ventil og vann ikke kan strømme gjennom, for stor en ventil og trykk i systemet vil holde den lukket. Mange ganger, vil termostater ikke mislykkes i enten helt åpen eller lukket stilling, men vil i stedet bli sittende fast halvveis. En stakk termostat vil ha samme netto effekt som en tett radiator, slik at press for å slippe gjennom varmeren kjernen i stedet for å skyve gjennom fast ventilen.
Lite kjølevann Levels

Ikke tenk på lavt kjølevæske nivå som et fravær av kjølevæske så mye som de er et overskudd av luft. Luft, som er lettere enn vann, vil alltid forsøke å stige til det høyeste punkt i systemet, og det er den øvre radiator slangen. Når vann nivåer slipp forbi et visst punkt, vil den øvre slangen fylles med luft, og systemet vil mislykkes. Åpning varmeren kjernen ventil vil suge en annen gallon eller så av vann ut av systemet, slippe væske i motoren og presser kjølesystem litt over kanten slik at den ikke klarer å fungere.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68460.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer