Slik feilsøker Struts

En jevn tur i bilen din avhenger av mange faktorer som virker i samspill med hverandre. Struts, også kalt McPherson struts, er en av suspensjon viktigste delene. Struts kontrollere ri av bilen mer enn noen annen ved å absorbere plutselige støt, opprettholde en konstant bilens høyde og holde dekkene flatt på fortauet. Uten streverne, ville resten av suspensjonen delene lider av støt og vibrasjoner som stråler oppover gjennom akslene til rammen. Slitte eller sviktende struts har avslørende symptomer som en observant kjøretøyets eier kan oppdage. Du trenger
Floor jack
Jack står
Shop lys
Målebånd
Vis mer Instruksjoner
Diagnostisering Automobile Struts
en

Ta bilen på en prøvetur. Finn et område som har en uregelmessig overflate, som en parkeringsplass som har fartsdumper. Kjør over fartsdumper på eller under 5 km /h og ta hensyn til reaksjonen av bilens fjæring. Harde støt eller clanking lyder vil indikere at struts (sjokk) har mistet sin støtdempende effekt, noe som får dem til å "bottom out", kollapser nok til at rammen for å lage metall-til-metall-kontakt.

Note hvor godt den enkle rattet tilbake etter at du har gjort flere skarpe svinger i et begrenset område. Se for kjøretøy svaie eller lener ved å svinge. Slitte struts vil tillate overdreven skjev. Bruk bremsene plutselig et par ganger og se etter panseret for å dyppe kraftig. Hvis en plutselig akselerasjon, hever panseret opp kraftig, tyder dette på slitte struts.
2

Parker bilen og plasser skift velgeren i park eller nøytral med i nødbremsen satt. Utfør en rebound test ved å trappe opp på støtfangeren foran, og ved hjelp av vekten din, sprette bilen opp og ned (du kan gjøre dette med støtfangeren bak også). Etter å sprette flere ganger, gå av støtfangeren og se fronten. Den fremre enden bør ikke fortsette rebounding mer enn én eller to ganger. Slitte støtdempere struts og fjærer vil tillate flere returer.
3

inspisere tilstanden til den fremre dekk slitebanen. Noen kopper eller skalperte i gummi indikerer struts har slitt til et punkt der de ikke lenger kan holde dekkene godt plantet på veien overflate. Dekk med kopping eller fortynning vil vises som om en kniv ble brukt til å skjære ut små deler av gummi - en klar indikasjon struts har mislyktes. Sjekk bakhjulene også. Bakhjulene kan ha vært på forakselen på en gang og roteres bakover
4

Bruk gulvet jack å løfte bilen opp høyt nok til å plassere den på jack stands -. To på den bakre og to foran. Skyve under bilen med en butikk lys. Undersøke sjokk patroner inne fjærene. Se etter tegn på olje kjører ned sjokket kroppen, eller en skitten, fet film på nedre halvdel av sjokk kroppen. Slike skilt viser har de sjokk kassett sel brutt, og har mistet sin hydraulikkvæske. Slike sjokk har mistet alle sine dempende styrke og må skiftes ut.

Se etter ødelagte eller løse bolter og toppen og bunnen av strut.
5

Vær sikker på alt fire hjul har samme trykk. Ta et målebånd og utvide det fra toppen av fender hjulet godt til bakken overflate og registrere inches. Måle alle fire fender hjulet brønner. Legg merke til at den fremre og bakre måling vil naturligvis avvike på grunn av kjøretøyets konstruksjon, men den side til side målingen skal ikke avvike mer enn 1/2 tomme. Struts som har ulik målinger har mistet sin bakkeklaring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65644.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer