Yamaha XS650 1979 Electric Starter Feilsøking

Yamaha XS650 er en populær linje av motorsykler produsert i 1970 og tidlig 1980-tallet. Selv i dag, er de fortsatt populært med entusiast markedet. Men siden selv den sist produserte modellen er nesten 30 år gammel, syklene generelt har noen problemer. En av de mest vanlige er starteren. Elektriske problemer

Før utrede eventuelle problemer med starteren selv, sjekk for å sikre at "Run /Off"-bryteren er satt til å kjøre, fordi starteren ikke vil engasjere seg på annen måte. Du kan også sjekke for å være sikker på at tenningen er i riktig posisjon.

Forretter er ubrukelig uten strøm, så sørg for at batteriet er ladet. Bruk en volt meter for å kontrollere batteriets ladenivå, hvis det bare er delvis utladet, bruke startkabler for å starte motorsykkelen. Siden XS650 bruker et 12-volts system, er det greit å hoppe det fra en bil. Hvis det er helt utladet, må du bytte ut batteriet.

Du bør også sjekke at batteriet er jordet, da dette vil hindre en krets fra å bli fullført. Sjekk også at batterikablene er alle i god stand.

Annen vanlig feilkilde er den elektriske kabelen som går fra batteriet til starteren. Dette bør sjekkes periodisk med frynser, kutt og korrosjon.
Starter Gear

Starteren på en XS650 er ikke mye annerledes enn starteren på en bil, ved at den bruker elektrisk energi fra batteriet til å slå en motor, som gjennom bruk av noen mekanisk metode, slås motoren rundt, slik at det å starte. Når en starter går dårlig på en bil, er det ikke så stor av en avtale, de er enkle å fjerne og erstatte

Starteren på en XS650 er litt annerledes.. Først, det integrert i motorblokken, noe som gjør det vanskelig å erstatte. Sekund, mens starteren på en bil benytter et belte for å trekk motoren, som er lett erstattes, bruker starter på et XS650 et tannhjul som er koblet direkte til fortanningen på overføring og motoren. Den vanligste point of failure på en XS650 elektrisk start er giret på starteren. Du kan vanligvis fortelle når dette skjer - starteren vil gjøre en skrapelyd i stedet for å snu motoren, som er et sikkert tegn på at girene er begynt å bli strippet av. Det kan likevel tidvis fange, og snu motoren, men dette vil få mer intermitterende som tiden går, og det må repareres.

Å skifte ut utstyret, må du først å tømme oljen fra motor. På undersiden av motoren tilfelle er en 24-millimeter bolt som tjener som en olje plugg. Fjern det å tappe ut oljen. Deretter må du ta av dekselet på venstre side av motoren. Dette vil utsette starteren, som ser ut som en rund sirkel med en bolt som kommer ut av den, nær fronten av motoren. Løsne skruen for å fjerne starteren.

Det kan være lurt å bare bytte starteren heller enn å reparere den. Selv om selve startmotoren er robust på XS650, er det fortsatt utsatt for svikt etter 30 år.
Kickstart
p Hvis du ikke ønsker å reparere den elektriske starteren på en XS650, trenger du faktisk ikke må. Hver modell av XS650 har også en manuell kickstart. På grunn av dette, selv om den elektriske starteren er helt død, kan motorsykkelen fremdeles være i gang. Den kickstart gearing er en av de mer robuste deler i XS650, og er vanligvis ikke utsatt for svikt. Selv om det ikke svikter, erstatte det er ikke spesielt vanskelig å gjøre, i hvert fall sammenlignet med elektrisk start, selv om det er vanskelig å stille opp riktig i kontakten sin, og det krever fortsatt å fjerne sidedekselet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64879.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer