Dodge 4,7 motorproblemer

The Dodge 4,7-liter PowerTech V-8 motor har mottatt blandede anmeldelser fra eierne siden sin debut i 1999. Likevel er de fleste av dens kvalitet spørsmål seg om mangel på planlagt vedlikehold som vil dømme en motor til en tidlig død. Den 4,7-liters V-8 er mer kompakt og gir mer effekt enn forgjengeren, 5,2-liters motor.
Dodge lastebiler er drevet av en 4,7-liters PowerTech V-8 motor.
Bakgrunn

4,7-liters aluminium motoren ble først introdusert i 1999 Jeep Grand Cherokee og Dodge Dakota pickup og Durango SUV et år senere. Dodge Ram plukket opp 4,7 i 2002. Hestekrefter varierer fra 302 hestekrefter med £ 329-fot dreiemoment i Dakotas til 310 hestekrefter og £ 329-fot dreiemoment for de større ram pickups, ifølge allpar.com
Vedlikehold Issues

Som alle bilprodusentene, følger Chrysler LLC, morselskapet til Dodge, til en streng garanti politikk. Motorstopp, et tilbakevendende problem med Dodge Durangos og Dakotas, har dreid seg om mangel på riktig vedlikehold. Selv om en eier kan gi bevis for regelmessig vedlikehold på bilen, kunne bevis for oljeslam, metallspon eller unnlatelse av å skifte ut deler på fastsatte intervaller garantien ugyldig.
Motorhavari

Engine kan oppstå etter 70000 miles på grunn av dårlig eller manglende vedlikehold. Men motorhavari også har vært kjent for å være forårsaket i noen 4,7-liters motorer med unormalt tynne motorblokken vegger på noen motorer. De tynne veggene føre til sterk varme, noe som over tid vil føre oljen til å bli gummy og lederne å knekke. Bare strengt følge fabrikken anbefalte vedlikeholdsplan kan minimere eksponering for motorhavari og sikre at garantien vil bli innfridd.
Unntak

Selv motorhavari i Dodge 4.7- liters V-8s ikke har nådd betydelige proporsjoner, carcomplaints.com rapporter som eierne har klaget til plutselig tap av oljetrykk med så lite som 36.000 miles på motoren. Intern undersøkelse av motoren har funnet olje slam å være til stede, selv om diagnostikk klarer å finne kilden til feilen.
Oil Sludge

Olje slam synes å være et vanlig problem med motor 4.7. Det har vært kjent å bygge opp i uansett vekten av motorolje. Slam er vanligvis på grunn av en defekt positiv veivhusventilasjon, eller PCV, ventil. Endre PCV og bytter til høy kjørelengde olje vil sannsynligvis løse problemet, ifølge bobistheoilguy.com.
Overoppheting

4,7-liter med mer enn 70.000 miles står i fare for sprengning et hode hvis sjåføren fortsetter å kjøre den når motoren går på 235 grader på flate overflater og opp til 250 grader på åser eller tilhenger. En diagnostisk av radiator, termostat, vannpumpe og måle bør finne problemet.
Oil Foam

Olje skum, vanligvis tydelig på peilepinnen eller inne i olje hetten, er også et resultat av en defekt PCV-ventilen. Et riktig arbeider PCV ventil vents ut overflødig kondens som bygger seg opp. Den 4,7-liters V-8s utsatt for olje skum kan kreve en 3000-mile oljeskift i stedet for 6000-mile endringer anbefalt i nye modeller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64314.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer