Hvordan sjekke støtdempere eller MacPherson i en Hyundai Santa Fe

En Hyundai Santa Fe har støtdempere bak i bilen og Macpherson struts, består av spiralfjærer pluss dempe støt, i front. Støtdempere og struts er typer suspensjon utformet for å redusere virkningen av humper for å gi en jevnere kjøring. Les videre for å fastslå om sjokk eller struts på din Hyundai Santa Fe må byttes. Du trenger
Dynamometric teste maskinen
Helper
Vis flere instruksjoner
en

ta hensyn til hvordan din SUV oppfører seg når du bruker bremsene, slå et hjørne eller akselerere. Oppmerksom på eventuelle vibrasjoner, samt hvordan bilen fungerer når du kjører på en våt overflate eller støter på sterk vind fra siden. Hvis ytelsen er dårlig i disse forholdene, kan suspensjon være et problem.
2

Bruk en dynamometric teste maskinen for å finne ut om suspensjon er symmetrisk og å finne suspensjonen er minimum dynamisk støtte kraft. Disse teste maskinene varierer, så sørg for å konsultere instruksjonene som følger med maskinen du bruker.
3

Se på sjokk eller struts å se om du kan finne noen feil. Kontroller festene for sjokk å se om de er ødelagt eller svak, og se etter korrosjon. Finn støtdemper seg selv og finne ut om kroppen er deformert på noen måte.
4

Sjekk toppen Mount montasje peiling for struts. Har noen flytte rattet mens du observere om det binder eller bevegelsen er grov.
5

Note om du kan se noe olje lekker. Også se på montering buskene for å se om de er sprukket eller deformert. Sjekk stempelkjeppene i sjokk, hvis stempelkjeppene er korrodert, er det på tide å erstatte sjokk siden korrosjon vil skade pakningene og forårsake oljelekkasje
6

Bounce bilen i fronten og. sjekk for binding. Binding kunne bety at det er en sving strut aksel, og struts trenger oppmerksomhet.
7

Lytt til støy når du bruker pausene eller akselerere, og rallende eller bumping lyder når du kjører. Finn ut om kilden til støy i front eller bak. Hvis du ikke er sikker, har noen tur i baksetet mens du kjører og sammenligne notater.
8

Undersøk dekkene for små konkave bulker som kan begynne å utvikle, eller annen uregelmessig slitasje på dekkene. Dette er en indikasjon på at nye sjokk er sannsynligvis nødvendig på din Hyundai Santa Fe.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63864.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer