Hvordan diagnostisere en skrikende lyd når du søker en bilens bremser

Hvis du kjører rundt en dag og du hører en forferdelig skrikende eller sliping når du bruker bremsene, ikke ignorere det. Blant de mulige årsakene er slitt bremseklosser, som utgjør både et stort sikkerhetsproblem og en alvorlig risiko for dine rotorer. Det følgende er et sett med trinn som du kan følge i et forsøk på å selv-diagnostisere kilden til problemet. Men med mindre du er komfortabel å jobbe på din egen bil, en vedvarende pipelyd fra bremsene nesten alltid fører til en tur til mekaniker. Instruksjoner
en

Recall den siste været når du først høre skrikende støy. Hvis været har vært spesielt vått eller regnfull og du ikke har kjørt bilen i så mye som 24 timer, kan lyden bare være bremseklossene skraping noen ufarlige overflaten rust ut av rotorene. Hvis dette er tilfelle, skjønt, bør støy forsvinne helt etter ca 10 komplette stoppesteder.
2

Stopp bilen og komme seg ut å se på hjulene for en visuell inspeksjon av bremsene. Hvis bremseklossene er slitt ned til 1/16 av en tomme eller tynnere, kan lyden være metall-mot-metall skraping av bremsene seg helt ut. Noen bremseklossene har små metall tappene bygget på dem, og disse kategoriene skrape sammen rotorene når bremseklossene blir for slitt, sender ut en høyt skrikende støy. Hvis en visuell inspeksjon tyder på at noen av disse er årsaken, erstatte slitte bremseklosser umiddelbart.
3

Fortsett å kjøre hvis du fremdeles er usikker på hva årsaken til støyen er, men kjøre med vinduene rullet ned. Hvis du kan, holde hodet ut av vinduet litt som du gjør dine stopper. Hvis lyden ser ut til å ha opprinnelse fra hjulet godt, er det sannsynligvis et problem med bremseklosser, kalipere, rotorer eller en hjullager. Hvis støyen høres mer ut som det kommer fra under bilen eller i helt foran, kan det bare være en knirkende suspensjon. Suspensjoner ofte begynne å "slå" etter år med kjøring, noe som resulterer i sporadiske lyder som vanligvis ikke er forenlig med store sikkerhetsmessige problemer.
4

Ta bilen til en brems spesialist med mindre du finner ut at støyen er relatert til et ufarlig problem som litt rustne rotorer eller mindre problemet er slitt bremseklosser som du har tenkt å bytte selv. Del dine funn med mekaniker hvis du var i stand til å finne kilden til støy til et bestemt sted.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63852.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer