Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan endre rotasjonsretning radialdekk

Du har kanskje hørt et dekk tekniker fortelle deg aldri til å endre retning av radial dekk. Mens det var en anvendt vitenskap på 70-tallet, dagens radial dekk er mye annerledes. Ofte både dekk og bilfabrikanter integrere en krysser roterende mønster som påvirker rotasjonsretningen for de radiale dekk (i minst to av hjulene, og av og til alle fire). De eneste dekkene som du ikke kan endre rotasjonsretningen er enveis dekk, som har et eget mønster for å rotere i én retning. Du trenger
Car lift Floor jack og fire jack standsImpact gunTorque wrenchSocket (compatible til slagbormaskin og momentnøkkelen stasjoner) Air compressorTire inflasjon måle Air chuck
Vis flere instruksjoner
1

Les brukerveiledningen for kjøretøyet og lære hva dekk rotasjon mønster (s) anbefales. Du kan lære at de vil gi deg et par alternativer. Hvis du kan, sammenligne sine anbefalinger til dekkprodusenten rotasjon mønster anbefaling. Figur hva merke og modell dekk du har og kontakt dekket selskapets kundeservice. Dette vil vise deg hvorvidt auto maker og dekkprodusenten er enige.
2

Løft bilen opp på en bil lift eller bruke et gulv jack og fire bukker.


3

Kontroller og juster lufttrykk på alle fire hjulene før rotere dem. Bruk et dekk måler for å lese dagens lufttrykk. Bruk luften chuck og kompressor for å øke (eller redusere) mengden av luft i dekkene i henhold til produsentens dekk etiketten på bilen (som oftest plassert i førerens side dørstolpen). Den eneste gangen dekktrykket bør være manipulert er hvis en annen last-eller speed-karakter dekk har blitt valgt for kjøretøyet for visse endringer i prestasjonene.
4

Inspiser sideveggene på alle fire dekkene. Pass på at de ikke er en enveis dekk før rotere dem. Hvis de er ensrettet, kan de ikke ha rotasjonsretningen av dekket endret. Du kan velge å bytte dekkene på ulike sider av bilen. Dette vil kreve bryte dekkene ned av felger og flytte på dem før du setter dem på bilen. Selv da du ikke endre rotasjonsretningen, men du vil endre utsiden og innsiden slitebanen kanten. Dette er imidlertid ikke nødvendig, og en front-til-bakre dekk rotasjon vil være nok. Enveis dekk er angitt med en retningspil stemplet på sideveggen av dekket, eller ordet (e) "innvendig" og "utvendig" for å indikere posisjonen av dekket på felgen. En stor del av konsentrasjon er nødvendig ved montering eller remounting ensrettede dekk for å få høyre og venstre side dekk montert riktig.
5

Fjern hjulkapslene (hvis aktuelt) og fjern deretter slepe nøtter eller pigger på hjulene ved hjelp av slagbormaskin og hensiktsmessig størrelse socket.
6

Velg ett av dekk rotasjon prosedyrene i trinn 7-9, i henhold til dekk eller bil produsentens anbefalinger, eller din personlige preferanser, og hevder at rotasjonsmønster gjennom hele livet av dekkene for at bilen
7

Roter drivaksel dekk rett til motsatt aksel (forhjulsdrevne dekk vil flytte rett tilbake;. bak-hjulet, fire hjul, og all-wheel drive dekk vil gå rett frem) og ikke-Drivaksel dekk vil krysskravering til motsatt aksel. Dette vil endre rotasjonsretningen av de to ikke-drivakselen dekk på en gang. I løpet av neste rotasjon, ble de to Drivaksel dekk som flyttet rett til den andre akselen vil da bli krysset for å endre sin rotasjonsretningen.
8

krysser alle fire dekkene. Dette vil endre rotasjonsretningen av alle fire dekkene uansett hva slags bil du har.
9

Roter dekkene foran til bak bare. Dette valget vil ikke endre rotasjonsretningen av radial dekk, men kan være anbefalt av både dekk og bilprodusenten, selv om det ikke er en enveis dekk.
10

Skift dekk og slepe nøtter eller pigger. Trekk til hjulmutrene eller pigger med en momentnøkkel til riktig moment spesifikasjoner for kjøretøyet. Erstatte hjulkapslene (hvis aktuelt) og deretter senke bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101014.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold