Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvorfor er fraksjonert destillasjon Nyttig?

Fraksjonert destillasjon gjør det mulig å trekke ut enkelte væsker fra en blanding av stoffer. Det er det som produserer bensin for biler og brennevin for cocktails. Fraksjonert destillasjon kan utføres i et laboratorium ved hjelp Bunsen brennere, begre og glass søyler et par meter høye, eller i gigantiske anlegg som oljeraffineri med "fraksjonering tårn" som stiger hundrevis av meter. Destillasjon

Destillasjon er prosessen med å rense en væske ved å dampe det ut av en blanding, å kondensere dampen og deretter å gjenta prosessen. Hvis blandingen du arbeider med er en enkel kombinasjon av to stoffer --- si, salt og vann --- så kan du bare koke en bort. Dette er kjent som enkel destillasjon. Hvis det er en mer komplisert blanding --- en med mer enn to væsker, eller med væsker som har lignende kokepunkt, så denne enkle destillasjon prosedyren ikke vil være nok. Det er da du trenger fraksjonert destillasjon. Fraksjonert destillasjon skiller hver komponent --- eller "brøkdel" --- av en blanding, slik at den kan hentes.
Process

Fraksjonert destillasjon foregår i en anordning kjent som en fraksjonerende kolonne. Ved bunnen av kolonnen blir blandingen oppvarmes til det koker. Dampen stiger opp gjennom kolonnen inntil den støter på en "skuff" eller "pakking" --- en struktur, eller objekt som plasseres i kolonnen for å gjøre dampen kondenserer til væske. Varme fra den stigende damp forårsaker noe av væsken for å re-fordampe fra pakningen, de resterende væske tappes av på dette punkt i kolonnen. Denne prosessen fortsetter inntil kolonnen inntil blandingen har skilt seg i sine enkelte bestanddeler, siden væsken med lavest kokepunkt samler seg på toppen av kolonnen, samler væsken med det høyeste kokepunkt i bunnen og væsker med kokepunkt sted i mellom samle på ulike punkter i kolonnen.
Oil

Trolig den mest kjente bruken av fraksjonert destillasjon skjer på råolje-oljeraffinerier. Råolje er en suppe av forskjellige hydrokarboner, som skilles i gigantiske fraksjonering tårnene. Gjennom fraksjonert destillasjon, produserer et fat råolje bensin, diesel, parafin, lette alkaner som butan og propan, og en rekke andre stoffer.
Spirits

Den alkohol i øl og vin er produktet av gjærende organisk materiale slik som korn, men når alkoholinnholdet blir over omkring 12 prosent, det dreper gjæren er nødvendig for gjæringen. For å produsere en sterkere alkoholholdige væske, må du destillere alkohol fra blandingen. Men korn alkohol eller etanol, koker ved 181 grader Fahrenheit, mens vann koker ved 212 grader. Enkel destillasjon virker bare når det er omtrent 75 grader "forskjell i kokepunkt, hvis forskjellen er mindre, vil blandingen ikke skille riktig måte. Det er derfor brennevin er produsert gjennom fraksjonert destillasjon.
Andre bruksområder

Andre anvendelser av fraksjonert destillasjon inkluderer isolere spesifikke kjemikalier. Flytende nitrogen og flytende oksygen er også utført ved fraksjonert destillasjon, bortsett fra at i dette tilfellet, blandingen --- --- luft blir underkjølt i stedet for oppvarmet. Hver fraksjon av luft blir til væske ved en annen temperatur.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135325.html

Previous:
Next:

bensin