Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Spesifikk vekt Vs. API Gravity av hydraulikkolje

Spesifikk vekt og API tyngdekraften er begge målinger av tetthet. De begge kan brukes til å måle tyngdekraften av et fluid, så som hydraulisk olje, på samme måte som miles eller kilometer kan begge brukes til å måle avstand. Og akkurat som kilometer og miles, verken er mer nøyaktig enn den andre, bestemme hvilke å ​​bruke er først og fremst et spørsmål om preferanser og konvensjonen. Spesifikk vekt

Spesifikk vekt beregnes ved å dele tettheten av en væske ved vannets tetthet. Som du kanskje vet, hvis noe er tyngre enn vann, det synker, mens hvis det er lettere enn vann, flyter det. Så hvis et væskens spesifikke densitet er høyere enn 1, vil den synke, men hvis det er mindre enn 1, vil den flyte. Å vite hva væsker vil flyte er viktig i mange industrielle områder.
API Gravity

Egenvekt er spesielt viktig for petroleumsindustrien. Når råolje tatt fra bakken, raffinerier separere råoljen inn i tjære, kerosen, bensin, hydraulikkolje og mange andre forbindelser. Den kunnskap om spesifikke gravities og kokepunkt tillater raffinerier å skille disse forbindelsene effektivt. Men verdiene for egenvekt varierer mye, og American Petroleum Institute (API) fant det praktisk å opprette en ny enhet, den selvtitulerte API tyngdekraften.
Beregning API Gravity

å beregne API tyngdekraften, må du vite væskens egenvekt. Dele 141,5 av væskens egenvekt og trekke fra 131,5. Hvis det virker vilkårlig, er det fordi ligningen er designet for enkelhets skyld. Verdier av egenvekt varierer mye, men ved hjelp av denne formelen, API tyngdekraften verdier av petroleumsprodukter er nærmere hverandre enn egenvekten verdier, noe som gjør ingeniører hverdag litt enklere.
Hydraulic Oil

Når du smelle på bremsene, bruker du en hydraulisk væske - bremsevæske - å få bilen til å stoppe opp. Hydraulisk fluid kan være en hvilken som helst væske, inkludert vann, men hvis det er et petroleumsprodukt, kalles det hydraulikkolje. "Hydraulikkolje" er en catch-all sikt, og det har ikke et sett API tyngdekraften. I stedet er væske med riktig API tyngdekraften velges i henhold til den aktuelle jobben.
Viskositet

Den viktigste faktoren i å velge riktig hydraulikkolje er dens viskositet. Absolute viskositet måler hvor lett en væske flyter. Høy viskositet væsker er tykkere - honning viskositet er mye høyere enn vannet. Men hydraulikkolje regnes på kinematisk viskositet, noe som er absolutt viskositet dividert med spesifikk vekt. Som en real-life eksempel ved hjelp av høy viskositet motor olje fungerer bedre i kaldere temperaturer, mens du bruker tyntflytende motorolje forlenger motorens levetid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135337.html

Previous:
Next:

bensin