Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvordan er produsert fossilt brensel?

Fossilt brensel, som inkluderer olje, naturgass og kull, er dannet fra nedbryting av begravd organisk materiale under intens varme og trykk. Generelt er råolje og naturgass for det meste dannet fra forhistorien og alger, mens kull dannet fra landplanter. Exploration

Det første trinnet i fossilt brensel produksjon er leting etter hydrokarboner. Petroleum geologer begynne ved å se etter synlige tegn på olje under overflaten, slik som siver olje eller visse mineraler som tyder på fossilt brensel. Vanligvis krever søket millioner av dollar og high-tech utstyr. Seismiske undersøkelser nettopp analysere hvordan lydbølger reise gjennom bakken for å finne ut hva som ligger under.
Extraction

Når fossilt brensel er funnet, må de hentes ut. Kull er minelagt, mens olje og naturgass er boret og pumpes. Denne prosessen er også svært kostbart, ofte farlig og kan føre til økologisk skadelige utslipp.
Refinement

Coal vanligvis ikke krever mye behandling etter ekstraksjon. Råolje, men er uegnet for bruk som et brennstoff fordi den inneholder mange forskjellige hydrokarbonmolekyler, biprodukter, svovelforbindelser, og er for viskøs. Oljeraffinerier er store, utrolig kompliserte kjemiske anlegg som skiller råolje til diesel, bensin, parafin, asfalt base og andre petroleumsprodukter. På sitt enkleste, skiller et oljeraffineri bestanddeler basert på forskjellige kokepunkt, men selve prosessene er svært komplekse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135456.html

Previous:
Next:

bensin