Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Elementer i mineralolje

Mineralolje er en klar, luktfri væske biprodukt av petroleum. Det er også kjent som parafinolje, flytende petrolatum, hvit mineralolje og nujol, blant andre navn. Det finnes ulike bruksområder for mineralolje i skjønnhet, tekstil-og bilindustrien, og det er lett tilgjengelig i butikkene. Mineraloljer kan deles inn i tre grunnleggende grupper: parafiniske, naftenisk og aromatisk. De første to typene er sammensatt av hydrokarboner, hovedsakelig alkaner, mens aromatiske mineraloljer inneholde søte lukter hydrokarboner. Paraffiniske Oljer

parafinsk oljer er relativt tyktflytende og motstå oksidasjon, ifølge SubsTech.com, noe som gjør dem egnet som motor og industrielle oljer. Mest paraffiniske oljer er basert på ikke-sykliske alkaner, eller parafiner. De er hydrokarboner, så de består bare av hydrogen og karbon-atomer sammen med enkelt-kovalente bindinger, i henhold til Britannicas Concise Encyclopedia. Disse alkaner har en åpen-kjeden, lang struktur som inneholder 15 til 40 karbonatomer, ifølge Nation Master, en online database.
Naftenisk Oljer

naftenisk oljer har lav viskositet og liten motstand mot oksidasjon, slik de er brukt i moderat temperatur innstillinger og metallbearbeidende fluider, ifølge SubsTech. Napthenic oljer er basert på sykliske, ringformede parafiner eller sykloalkaner. Også hydrokarboner, de har to færre hydrogenatomer per molekyl enn alkaner, ifølge Britannica Concise Encyclopedia.

Aromatiske oljer

aromatiske oljer er biprodukter av raffineringsprosessen av pariffinic oljer. De har aromatiske hydrokarbonmolekyler med en syklisk struktur (cykloalkaner). De er mørkere i fargen og bra for selfangere og lim, ifølge SubsTech.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135259.html

Previous:
Next:

bensin