Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Typer av DC Motors

A likestrøm (DC) motor består av en stasjonær stator og en roterende rotor. Statoren omgir rotoren og skaper et konstant magnetisk felt, hvilke konvolutter den. Rotoren stilte elektromagneter som kalles armatures å opprette et bevegelig magnetisk felt. Det magnetiske feltet endres retninger som rotoren spinner, presser mot stator feltet og slår elektromagneten i en sirkel. PermanentMagnet DC

Små likestrømsmotorer vanligvis bruker permanent magnet DC eller PMDC design. Statoren er faktisk en permanent magnet som omgir rotoren. Statoren produserer stadig et magnetisk felt uten strøm. Strømkilden har bare å gi strøm til armaturen for å gjøre magnetrotoren spinn.
Eksternt Spent DC

Eksternt spent DC-motorer bruk en elektromagnet til makten statoren . I en eksternt spent utførelsen kan likestrømsmotor to strømkilder: en for å tilføre strøm til statoren, og den annen for å drive rotoren. Selv om dette design vil skape bevegelse i en DC motor, er det ikke vanlig.
Shunt-Wound Motor

En shunt-sår motor er kablet parallellkoblede både rotoren og statoren er festet direkte til strømforsyningen, hvilket betyr at strøm ikke må løpe gjennom en å komme til den andre. Når en motor roterer, forårsaker den skiftende magnetiske feltet i rotoren til å motstå det flyten av strøm. Som last er festet til motoren, bremser rotoren noe, reduksjon av motstanden og øke strømningen av strøm og følgelig det dreiemoment. Shuntmotorer, sammen med eksternt spent og PM-motorer, øke moderat i dreiemoment som de sakte. Dette moderat økning i dreiemoment bidrar til å stoppe motoren fra bremse ned dramatisk som den møter økt arbeidsmengde.
Series-Wound Motors

I en serie-såret DC motor, den rotor og stator er koblet i serie, noe som betyr at strøm må gå gjennom ett sett av magneter for å gå gjennom den andre. Hastigheten ved hvilken strøm flyter styres av motstanden av hele kretsen. Når motoren? Ter økt påkjenning, bremser rotoren ned. Dette reduserer motstanden ikke bare for ankeret, men også for i statoren, noe som øker strømmen av elektrisitet i begge. Dette skaper en mer dramatisk hopp i dreiemoment enn i shunt-sår motorer. Fordi de produserer så mye dreiemoment ved lave hastigheter, serie motorer er bra for kretser som må starte tunge maskiner.
Compound DC Motor

Forbindelse DC motor har både en shunt-ledninger og en serie ledninger til statoren. Dette oppsettet brukes til å balansere ut effekten av både ledninger ordninger, tweaking måten motoren reagerer å øke belastningen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135290.html

Previous:
Next:

bensin