Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Er olje, kull og gass fornybare ressurser?

Kull, olje og naturgass anses ikke fornybare drivstoff, rett og slett på grunn av tiden det tar å fylle slike ressurser. Kull, olje og gass er alle dannet på samme måte, fra råtnende materiale, kombinert med varme og trykk. Selv om vitenskapen bak dette er neppe i tvil, er det noen som lurer på om det finnes måter å produsere disse ressursene på en raskere måte - måter som inkluderer ikke bare naturlige metoder, men også menneskeskapte. Typer

Selv om de er alle forskjellige typer av fossilt brensel i form, er kull, olje og naturgass i hovedsak laget på samme måte. Dyr og planter dør og begynner å forfalle. Gradvis, og over en periode på mange år, presser sand og annet materiale i disse dyrene dypere ned i jorden. Trykket og varmen fra disse prosessene bidrar til å skape disse tre store fossile brensler.
Historie

På et tidspunkt ble olje betraktet som en plage finne. Det ville spire fram fra undergrunnen og helt ødelegge et område. I dag er det anerkjent som en kraftig lagringsenhet for energi - energi som ble først brukt millioner av år siden. Bruken av olje først kom i utstrakt bruk med oppfinnelsen av bensinmotor. Kull ble brukt mye tidligere, hovedsakelig som en varmekilde. Naturgass kom i utstrakt bruk i løpet av det 20. århundre, spesielt med moderne apparater og ovner.
Time Frame

Mange av fossilt brensel i dag høstes var dannet i karbon alder (se Ressurser). Denne perioden fant sted mellom 300 og 350 millioner år siden. Selv om noen mener er fossilt brensel restene av dinosaurer, er dette ikke tilfelle, dinosaurene kom ikke sammen for nesten ytterligere 100 millioner år. Små reptiler, store insekter og planteliv utgjør dagens fossile drivstoff blanding.
Making Fuels

Mens det er mulig å produsere gass, kull og olje i en laboratorium i langt færre år enn det tar å gjøre naturlig, dette er ikke et praktisk alternativ. Når man skal produsere noe drivstoff, må energitilførselen måles mot energiproduksjon for å fastslå om det er en netto gevinst. Den energien som kreves for å produsere disse drivstoffene langt overgår den potensielle fordelen som gis.
Andre Teorier

tross for mye vitenskapelig bevis for det motsatte, noen fortsatt fortsette å åpent spørsmål opprinnelsen til olje og andre fossile brensler. Noen mener de er ikke laget av råtnende materiale i det hele tatt, men heller andre prosesser er på jobb. De sier bevis støtter dette opp fordi noen tidligere brønner antas å være tørr har blitt funnet å være våt igjen.
Har svaret

Andre svarte tilbake og hevder at fossil bevis, spesielt fra karbon perioden, kan finnes både i olje og kull. Derfor må opprinnelsen være det meste fra denne tidsperioden. I tilfelle av oljefelt tilsynelatende påfyll av seg selv, er en mulig forklaring at den oljen som var lenger nede har senere fått tid til å arbeide seg opp og inn i eksisterende brønner. Det faktum at det bare nylig kommet i godt betyr ikke at det ble gjort nylig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135174.html

Previous:
Next:

bensin