Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvorfor en bil Krev Premium gass?

Nye biler kommer med en lang liste over produsentens spesifikasjoner og anbefalinger. Disse inkluderer tips for vedlikehold, kjørestil og hva slags drivstoff som skal brukes. Noen biler, spesielt sports-og luksusbiler, krever premium graderinger av bensin for å fungere skikkelig. Octane Vurderinger

Bensin selges i en rekke karakterer, er hver av dem utmerker seg med et oktantall. Gass med høyere oktantall, slik som 91 eller 93, er mer motstandsdyktig mot forbrenning. Lavere oktanverdier, som 87 eller 88, beskrive brensel som vil antennes raskere eller ved lavere temperatur. Oktantallene bestemmes ved å sammenligne en prøve av drivstoff til en blanding av isomeren isooktan og den alkaliske n-heptan. Prosentandelen av iso-oktan for å etterligne brennbarhet av bensin blir brukt til å anvende oktantall til drivstoff.
Engine Knocking

Fram til 1980-tallet, de fleste bilmotorer brukt forgassere for å blande brensel og luft før de ble antent i motoren. Over tid vil forgassere ofte gir mulighet for en høyere andel av brensel som skal brukes, og dette høy-brennstoffblandingen vil antennes raskere, noe som resulterer i en tilstand som kalles motor banking. For å korrigere motor banket og gjenopprette en motor til sitt mest effektive og kan sjåførene begynne å bruke drivstoff med høyere oktantall, noe som ville forsinke forbrenning.
Fuel Injection

På 1980-tallet begynte de fleste bilprodusenter å bygge motorer som brukes injektorer stedet for forgassere. Drivstoff injiseres motorer bruker en datastyrt system for å finne ut hvor mye drivstoff skal sprøytes inn i motoren ved å overvåke timing av selve tenningsforløp og legge til eller trekke drivstoff kontinuerlig. I dag er de fleste bilene selges med et minimum oktan anbefaling av 87, noe som betyr at enhver bensin med et oktantall på 87 eller høyere vil motstå forbrenning lenge nok til at drivstoff injeksjon system for å gi en passende mengde drivstoff for kontinuerlig og effektiv drift.

Moderne biler

dag er noen biler fortsatt selges som krever premium drivstoff, vanligvis med et minimum av 91 eller 93 oktan. Mens noen av disse bilene gjør, faktisk, bruker injektorer designet for å injisere høy oktan bensin, vil de være i stand til å selv tilpasse seg alle drivstoffkvalitet over 87 oktan. Andre biler, slik som høy ytelse sportsbiler eller luksusbiler, kan ha motorer med høy komprimering. I disse tilfellene kan høyoktan drivstoff være nødvendig å utsette forbrenning siden mer kompresjon betyr mer brennbart drivstoff i sylinderen på en gang.
Need Versus Vil

For aller fleste biler, er premium bensin unødvendig. I motsetning til vanlige oppfatninger, er alle graderinger av bensin lovpålagt å inneholde rengjøringsmidler som bidrar til at injektorer og motorer som kjører effektivt og produsere så få skadelige utslipp som mulig. Ved hjelp av premium gass i en bil som bare trenger 87 oktan kan føre til bortkastet drivstoff som brenner ikke og går inn i eksos-systemet, ofte samle i katalysatoren der det kan forårsake skade over tid. Hvis motoren knocking ikke oppstår når du bruker en lavere klasse enn angitt av produsenten, er en bil vist seg å fungere godt med lavere oktan.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135204.html

Previous:
Next:

bensin