Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hva Gass er bedre for bilen din?

Når du velger hvilke klasse av bensin til bruk i bil, ulike fakta og rykter om de ulike graderinger av drivstoff kommer inn i bildet. Mens noen av disse felles tro er, faktisk, sant og viktig for motor vedlikehold, andre er ikke lenger relevant (og noen er fullstendig fabrikasjoner). Å vite sannheten om brensel vil hjelpe deg å velge hva som er best for bilen din. Octane

Bensin selges i en rekke forskjellige karakterer, som er oppkalt etter sin oktantall. Oktantallene refererer til hvordan motstandsdyktig mot forbrenning brenselet er. For eksempel er gass med en 91 eller 93 oktantall mer motstandsdyktig mot antennelse, mens 87 eller 89 oktan bensin vil brenne mer raskt eller ved lavere temperatur. Oktantallene kommer fra tester hvorved en prøve av gassen sammenlignet med en blanding av iso-oktan (en isomer) og n-heptan (et alkan). Den endelige oktantall viser prosentandel av iso-oktan trengs for å reprodusere egenskapene til prøven gass.
Engine Knocking

Den vanligste årsaken sitert for bruk av høyere oktantall, eller "premium"-bensin, er å redusere eller eliminere motor banking. Motoren er faktisk banking for tidlig tenning i forbrenningskammeret og kan føre til langvarig motorskade over tid. I de fleste eldre biler, oppstår det når forgassere begynner å miste sin kalibrering og tillater for mye brennstoff inn i forbrenningskammeret, noe som resulterer i en tidlig tenning. Bytte til en høyere oktan bensin vil, faktisk løse dette problemet når det er for dyrt eller upraktisk å justere eller bytte forgasseren.

Produsentens spesifikasjoner
< p> De fleste bilene kommer med produsentens spesifikasjoner som inkluderer et minimum oktantall som skal brukes. Siden de fleste moderne biler bruker datastyrte drivstoff sprøytebrukere i stedet for forgassere, denne vurdering i 87 (ofte den laveste oktan solgt til et drivstoff stasjon). Hvis høyere oktan drivstoff blir brukt uansett, vil drivstoff sprøytebrukere kunne selv justere. Mange biler som kommer med anbefalinger for mid-grade brensel (89 eller 91 oktan) faktisk kan kjøres på 87 oktan gass. Selv om disse bilene kan oppleve en liten tap av makt, hvis ingen motor knocking oppleves når 87 blir brukt, da drivstoff sprøytebrukere har vist seg å tilpasse seg den lavere klasse.
Ved å bruke Premium

I noen tilfeller er premium gass faktisk nødvendig. Dette omfatter biler med kraftige motorer, slik som noen sport eller luksus modeller. I disse tilfellene vil produsentens spesifikasjoner krever (i stedet for bare "anbefaler") med en 91 eller 93 oktan-rated bensin. Dette skyldes en høyere kompresjon i forbrenningskammeret, noe som betyr at gass med lavere oktan sannsynligvis vil føre til tidlig forbrenning og dermed motor knocking.
Vaskemidler
< p> En populær myte innebærer tilstedeværelse av flere og bedre vaskemidler i høyere oktan bensin, lovende en ren motor og mer effektiv drift. Faktisk føderale mandater krever at alle graderinger av bensin for å inneholde de samme rengjøringsmidler for å begrense mengden av skadelige utslipp som kommer fra biler. Mens vaskemidler kan variere fra ett merke av gass til en annen, utfører mest kommersielt tilgjengelig bensin samme mengde rengjøring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135205.html

Previous:
Next:

bensin