Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hvordan er fossilt brensel Raffinert?

Vår moderne økonomi går på fossilt brensel, og det er mange trinn mellom å trekke olje ut av bakken og har et raffinert produkt som kan selges til forbrukere. Fossilt brensel raffinerier er fabrikker, snu råolje til de råstoff for bensin og plast. Raffinerier, på grunn av den store kapitalinvesteringer, må løpe nesten kontinuerlig. Kokende

Det første trinnet i raffinering er å koke råolje. Ulike komponenter av råolje har forskjellig smelting og kokepunkt, og etter nøye regulere temperaturen, kan du ha noen komponenter koke av, mens andre holder seg flytende. Prosessen innebærer å flytte olje gjennom en rørledning som går over varmekilder som er nøye overvåket med oljen strømmer med en bestemt hastighet.
Vapor Capture

damp fra forskjellige deler av råolje er fanget i destillasjonskolonnene, hvor de igjen å kondensere. Temperaturen av koke-off-prosessen og høyden (og temperaturregulering) av destillasjonskolonnene tillate komponentene som skal separeres etter vekt. Flytende naturgass og bensin er den letteste, med parafin og diesel cirka middels vekt og smøreolje og voks den tyngste. På slutten av prosessen er olje tjære og svovelforbindelser som skal avhendes.
Sprengning og behandling

Hver av destillater av olje generelt behov for noen mengden av behandling før det blir et kommersielt brukbart produkt. Denne prosessen kalles sprekker, og den bruker høy varme og press for å bryte ned større hydrokarbonmolekyler i små. Verktøyene som utfører sprengning prosessen kalles reaktorer.
Katalytisk cracking

En av de primære spaltningsprosesser er katalytisk cracking, der svært høye temperaturer, en lav- press miljø og en katalysator innføres i strømmen av destillat. Dette bryter ned molekylene som ville være for stor til mindre bensin molekyler og tillater konvertering av tyngre destillater til mer kommersielt verdifull bensin.
Hydrogen Cracking
p Dette er en lignende prosess til katalytisk krakking, men anvender betydelig høyere trykkbeholdere, en noe lavere temperatur og innfører hydrogen til produktet. Dette induserer de tyngre hydrokarbonmolekyler å dele, og det er billigere i store volumer enn katalytisk cracking, selv om høyere trykktank øker forhånd kapitalkostnader av enheten.
Post-cracking Prosesser

Alkylering er en post-cracking kjemisk prosess som snur biprodukter av en sprengning prosessen i bensin, trekke mer drivstoff ut av raffineringsprosessen. Andre prosesser omfatter hydro-gen presser, som brukes til å bryte svovelbindinger i oljeprodukter, og erstatte dem med hydrogen for å få dem til å brenne rent. En av fordelene med hydrogen sprekkdannelse er at den kombinerer dette trinnet med krakkingsprosess. Når all bearbeiding er gjort, er de ulike elementene kombineres for å lage kommersielle bensin i standardiserte karakterer og mikser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135256.html

Previous:
Next:

bensin