Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Hva er glødeplugger?

Byggingen av en motor varierer avhengig av hva slags drivstoff kommer til å bli brukt. Dette betyr at motorer med ulike drivstoff varierer mye i de delene de bruker, selv om byggeprosessen er i utgangspunktet den samme. Glødeplugger er et godt eksempel på dette konseptet, siden de fungerer på en lignende måte å tennplugger, men er helt forskjellige i hvordan de oppnå samme mål. Hva gjør de?

Glødepluggene å varme motorblokker i dieselmotorer. Ved hjelp av en liten mengde elektrisk energi, avgir de en glød av tilsvarende intensitet til en brødrister til varme motoren sylindere før bilen startes.
Hvorfor det er behov?

I bensinmotorer plugger gnist antenne drivstoffet, forårsaker økning i temperatur og trykk, som tvinger stemplene opp og ned. Diesel er ikke brannfarlig på egen hånd og så er avhengig av press for å tvinge diesel å bryte sammen. Glødeplugg oppvarming av luften i sylindrene, forårsaker en økning i trykk og temperatur. Når diesel blir deretter ført inn i stempelet, tenner det, starter motoren.
Hvor er de funnet?

Enhver dieselmotor kan bruke glødeplugger , men de er vanligvis bare finnes i biler, varebiler og lastebiler. Større dieselmotorer, slik som de i skip, tog og maskiner, har store nok sylindere å ikke trenger noen ekstra oppvarming før antennelse.
Hva de er laget av?

Som en glødeplugg har til å overleve i et område utsatt for ekstreme i varme og trykk, er dens konstruksjon svært spesialisert. Det er svært lik en metall blyant med en glødetråd i en ende. Hoveddelen av pluggen er laget av stål, men glødetråden er enten platina eller iridium, som er motstandsdyktig mot varme og rust.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/135031.html

Previous:
Next:

diesel Fuel