Norge bil >> Biler >> brensel >> diesel Fuel >> Content

Diesel Fuel Utslipp Komponenter

Diesel drivstoff kan være mer effektivt enn bensin, men det er absolutt en skitnere drivstoff. På grunn av sitt høye innhold av svovel, produserer dieseldrivstoff ofte sot som kan tette og skitne en motor. Når det gjelder utslipp, produserer diesel mindre karbondioksid enn bensin, men på grunn av sin sot danner kjemiske utslipp det er fortsatt ansett som den skitnere av de to. Karbonmonoksid (CO), hydrokarboner (HC) og aldehyder

Disse gassene dannes i eksos på grunn av ufullstendig forbrenning av drivstoff. Karbonmonoksid er et skadelig stoff for mennesker ved høye konsentrasjoner, forårsake hodepine, svimmelhet og potensielt døden hvis diesel er brent i et lukket sted med lite luftsirkulasjon. Hydrokarboner og aldehyder er også skadelig for mennesker, forårsaker irritasjon og en kvelende følelse. De bidrar til diesel karakteristiske lukt. Hydrokarboner er en høy komponent av smog og ha negative miljøeffekter.
Nitrogenoksid (NOx) og svoveldioksid (SO2)

Nitrogen oksid er generert i motorsylinderen som følge av høye temperaturer og tilstedeværelsen av oksygen og nitrogen. Det bidrar sterkt til smog dannelse og er svært giftige for miljøet og mennesker likt. Svoveldioksid er generert som et resultat av svovel tilstede i dieseldrivstoff. Avhengig av drivstoff, varierer mengden av svoveldioksid som slippes ut. Diesel er nå gjort med lavt svovelinnhold (så lavt som 0,05 prosent) og er litt bedre for miljøet. Svoveldioksid er ekstremt giftige og har en irriterende lukt. Når svoveldioksid slippes det oksiderer, skaper svoveltrioksid, som er forløperen og viktig årsak til sur nedbør.
Diesel Partikler (DPM)

Diesel partikkelstoff er en kompleks aggregat av både flytende og faste materialer. Det er generert av etableringen av karbon partikler under forbrenning, som senere kombinerer med flere andre partikler fra eksos å danne store agglomerater. DPM består av tre komponenter: faste stoffer, som er tørre karbon partikler (sot); oppløselig organisk fraksjon (SOF), som er tunge hydrokarboner som kondenserer på karbonpartikler, og sulfat-fraksjon, som er hydratisert svovelsyre (SO4). Viktigst, har DPM store virkninger på menneskers helse. DPM har blitt klassifisert av flere offentlige etater som kreftfremkallende eller en sannsynlig kreftfremkallende, og er kjent for å øke risikoen for luftveis-og hjertesykdommer.
Polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH)
< p> polysykliske aromatiske hydrokarboner er hydrokarboner som inneholder to eller flere benzenringer. PAH er kjent for å være skadelig kreftfremkallende. De mest skadelige hydrokarboner, som inneholder fire eller fem benzenringer, er i den organiske fraksjonen av DPM.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/diesel-fuel/134910.html

Previous:
Next:

diesel Fuel