Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hva betyr seks-Speed?

I bilverdenen, refererer sekstrinns til en girkasse med seks gir forover. De vanligste sekstrinns girkasser er tradisjonelle manuelle enheter der føreren aktiverer en clutch med foten hennes mens skiftende gjennom girene. I nyere tid har sekstrinns automatiske og sekvensiell-manuelle girkasser jobbet seg inn på personbiler også. 6-trinns manuelle girkasser

Tradisjonelt har seks-trinns manuell enheter er reservert for høy ytelse biler. Disse sendingene har nærmere girutvekslinger enn en fem-trinns manuell enhet, slik at sjåføren å holde seg innenfor motorens ideelle turtallsområde. Dessuten tillater den sjette gir forover motorvei cruising uten å gjøre motoren jobber så hardt. Mazda RX-8 er en av mange slike biler som bruker en seks-trinns manuell. I nyere tid, har enda noen mainstream biler som 2011 Ford Fusion tilbys til seks-trinns manuell enheter.
6-trinns automatisk girkasse

Flere år siden , begynte bilprodusentene å legge til ekstra tannhjul til sine automatiske girkasser for å opprettholde makt og drivstofføkonomi i hele turtallsregisteret. Tradisjonelle automatgirkasser avvike fra manuelle enheter ved at de bruker en momentomformer snarere enn en clutch i å bytte mellom girene. En slik sekstrinns automatisk enhet, laget av ZF, er funnet i 2011 Hyundai Genesis Coupe.
6-trinns sekvensiell manuell transmisjoner

En tredje type sekstrinns enhet blander tradisjonelle automatiske og manuelle girkasser i at den bruker enten en enkel eller dobbel clutcher ved giring mellom girene, men krever ikke sjåføren å bruke en tredje pedal. Disse sekvensielle manuelle girkasser er vanligvis forskjøvet via hendler montert på rattet i tillegg til å ha evnen til å operere i helautomatisk modus. De er allestedsnærværende på luksusbiler og på vei inn i mer ordinære biler også.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148839.html

Previous:
Next:

driving tips