Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan Shift Gears for gass kjørelengde

Lære å skifte gir for å forbedre gass kjørelengde på bilen din kan være vanskelig i begynnelsen, men når du finne ut hvilke metoder som fungerer best, kan du nyte spare drivstoff og slitasje på bilens drivverket. Selv om de fleste tips for å skifte til bedre drivstofføkonomi er ment for biler med manuell girkasse, kan noen tips brukes når du kjører en bil med automatgir. Som du først praktisere disse skiftende teknikker, finne en tom parkeringsplass, bare i tilfelle du stoppe bilen. Du trenger
Bil
tom parkeringsplass
Vis flere instruksjoner
en

Shift ved lave turtall (omdreininger per minutt, som måler hvor raskt en motoren går). Hvis en motor som opererer ved høye turtall, er det å arbeide hardere og, i sin tur, blir lavere drivstofforbruk. En motorens turtall er målt ved turteller på dashbordet. Det er best å skifte mellom 1000 RPM og 2500 RPM for å få den beste drivstofføkonomi. Manuell girkasse sjåfører har full kontroll over turtall, men automatgir drivere også kan ha en viss kontroll: Elektronisk styrte automatgirkasser kan skifte ved lave turtall hvis du er lys på gassen, og noen automatikk har en elektronisk overstyring modus som lar manuell giring.
2

Hold turtall lavt når ved bruk av kløtsjen. På manuell girkasse biler, ruse motoren til 2000 RPM er vanlig når man starter i første gir fra en stopp. Ved hjelp av flere turtall for å få bilen i gang resulterer i bortkastet gass. Du bør være i stand til å holde turtallet rundt 1000, mens ved bruk av kløtsjen og starter forover bevegelse. Dette vil ikke bare hjelpe med gass kjørelengde, vil det også spare clutch slitasje og føre til jevnere starter.
3

Unngå motorbrems. Med en manuell eller automatisk med overstyring, er det mulig å gire ned og senke kjøretøyets hastighet via motorbremsing. Denne teknikken krever å kjøre motoren på høyere turtall, noe som resulterer i lavere drivstofforbruk. Ved hjelp av bremseklossene i stedet for motorbrems vil ikke bare spare gass, vil det også spare slitasje på clutch og girkasse.
4

start i et høyere gir. Starter i andre gir med en manuell girkasse kan holde deg fra å bruke første gir, som er den minst effektive girutveksling. Denne teknikken krever litt tid å bli vant til, så praksis i en tom parkeringsplass for å sikre at du kan starte trygt i andre gir.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148323.html

Previous:
Next:

driving tips