Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

DIY kilometertellerloggen

Klistremerket notering drivstofføkonomi på en ny bil representerer resultatene fra tester i ideelle forhold. Faktorer som kjørestil, veivalg og last vekt kan alle påvirke den dag-til-dag effektiviteten av et kjøretøy. For å overvåke disse svingningene, kan du lage din egen kjørelengde loggen med et regnearkprogram, eller en bærbar PC og en kalkulator. Penn og papir

Du kan ta med en bærbar eller tidsskrift i bilen din, men hvis du ikke har en kalkulator på deg, må du gjøre regnestykket hjemme. Du vil starte med å nullstille tripteller neste gang du fyller opp. Din journal bør ha et sett med kolonner, en hver for datoen, tur kjørelengde, liter gass og drivstofføkonomi. Neste gang du trenger å pumpe gass, skrive ned kilometerstand etter tur kjørelengde, og gallons pumpet opp gassen. Hvis du ønsker å gjøre oppføringen senere, kan du bruke gass kvittering hvis det viser mengden drivstoff utlevert, bare merk miles reiste på en tom del av mottak og deretter tilbakestille kilometertelleren

å beregne. drivstoffeffektivitet, dele miles av gallons på en kalkulator. Det kan være lurt å legge en ekstra kolonne i dagboken din å merke seg forhold som kan påvirke kjørelengde, inkludert tauing, ekstremvær eller bilturer vs bykjøring.
Bruke regneark

gang satt opp, en kjørelengde logg gjort i et regnearkprogram, for eksempel Microsoft Excel eller online via Google Docs kan forenkle beregning effektivitet. Det er enklest å bruke de samme kolonnene du ville gjort i et papir logg. Selv om du skal legge inn de miles reist og gallons etter hvert fylle opp, kan du opprette en ligning for kjørelengde i et regneark. Siden hver boks eller celle er referert til av en bokstav /tall kombinasjon, ville en prøve ligningen for miles per gallon med drivstoff utlevert i celle C2 og miles reiste i B2 være = B2/C2. Programmene varierer, men du bør være i stand til å kopiere formelen, slik at du ikke trenger å skrive det for hver tur du gjør.
P Hvis du er i nærheten av datamaskinen på en jevnlig basis, kan du bruke kvitteringen metode fra penn og papir delen, ellers en liten notisblokk kan redusere rot i bilen.
Bruke Data

Den ideelle kjørelengde for kjøretøyet skal være oppført i instruksjonsboken, eller være tilgjengelig på nettet. Hvis tallene er lavere, kan det bety at en ny rute med mindre trafikk kunne hjelpe, eller endre kjørestil å være mindre aggressiv kan forbedre drivstofføkonomien. Loggen gir deg mulighet til å se resultatene av endringene over tid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148256.html

Previous:
Next:

driving tips