Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Manuell girkasse Driving Tips

Lære å kjøre en pinne skift er ikke veldig vanskelig. Men behovet blir stadig mer sjeldne som de fleste biler har automatgir eller har en Tiptronic clutchløs overføring. De som har lært å kjøre en manuell girkasse kan reagere sterkt på å kjøre noe annet, men sier de har en større tilknytning til bilen og veien. Biler med manuelle girkasser er kan også være billigere enn de med automatiske girkasser, som det er færre komplekse bevegelige deler. Bruk av parkeringsbrems

Det første man legger merke til om en bil med manuell girkasse er på parkeringsbremsen. Siden det er ingen parkeringsplass innstilling på en manuell girskift, må parkeringsbremsen kobles ut før du setter bilen i gir. Det samme brems er viktig når bilen parkeres, siden det må være engasjert for å hindre at bilen ruller på egen hånd. Dette er spesielt viktig når parkering på en ås, men du bør få for vane å bruke det når du parkerer.
Bruke Clutch

Til folk lære å bruke en manuell girkasse, er clutchen den mest forvirrende delen. Pedalen til venstre for bremsen og gasspedalen, gjør at clutchen du å skifte gir og kople ut parkeringsbremsen. Når lære å skifte gir med en manuell girkasse, kan noen mennesker ri clutchen ved å trykke inn clutchen og akseleratoren på samme tid, noe som kan brenne ut og skade kraftoverføringen. Skifte en clutch er dyrt, så vær forsiktig med det når du kjører. Sakte slipper clutchen når som bilen begynner å bevege seg. Som bilen akselererer og turtall nå et sted mellom 3000 og 4000 RPM, trykker inn clutchen ned og skifte til andre gir. Dette fungerer helt opp til fjerde, femte eller sjette gir, avhengig av sendingen din.
Nøytral og stoppe

Når måtte stoppe brått og gire ned fra et høyere gir, må clutchen trykkes på nytt. Men du kan også skifte girkasse i fri og bilen vil ikke stoppe når du trykker på bremsen og turtall fall. Det er vanligvis best å gire ned derfra inn andre gir, spesielt når du stopper plutselig eller lage svinger. Neutral er nyttig når man lærer å kjøre en manuell girkasse som det gjør noen til kysten trygt og forberede seg til å gire opp eller gire ned. Det handler om å komme inn i rytmen av å bruke clutch, gass-og bremsepedalen midlertidig mens skiftende tannhjul.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148168.html

Previous:
Next:

driving tips