Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Trailer Towing Råd

Kjøring med tilhenger kan bestå av tauing en RV, hest eller krøttervogn, flat bed trailer eller annen utility-type trailer. Uansett hva slags tilhenger du sleper, er det noen tiltak og retningslinjer for å følge for å holde deg selv og andre trygge underveis. Lag en liste over disse elementene for å holde i hanskerommet. Før Towing

Før haiket en trailer til trekkvognen, lese brukerhåndboken for å se tauing vektbegrensning for ditt kjøretøy. Kontroller stikk på bilen din og sørge for at det er riktig type og størrelse for tilhengerens mottaker. Dekke tauing ballen med fett før du kobler til tilhengeren. Dette holder ballen smurt og jevner turen.

Når hekte tilhengeren til bilen, sørg for at alle tilkoblinger er sikre, låser alle er fullt engasjert og sikkerhet kjedene er tilkoblet. Sjekk lufttrykket i dekkene og slepe nøtter på både trekkvogn og tilhenger. Koble ledningene i for lys og bremser. Juster speilene på begge sider av bilen, slik at du kan se på hver side av tilhengeren og ta med trailer dekk, hvis mulig.
Laster en Trailer

på tilhengeren, sørg for at vekten av all last er jevnt fordelt. Når du pakker en RV, tenk om planløsning og hvor den tyngste møblene er plassert. Varmtvannsberederen, kjøleskap og komfyr er generelt de tyngste elementene. Pakk bagasjen, mat og andre elementer på hver sin side av RV.

For flat seng og verktøyet tilhengere, pass på at lasten er jevnt fordelt og ikke hengende over på siden av tilhengeren. Flat seng trailere bør aldri bli tauet uten slep stropper til å holde lasten på plass. Uansett hva du er haling, bør den sikres med slep stropper i en åpen-top eller åpne sider trailer.
Trekke en trailer

Trekke alle typer trailer fører kjøretøyet til å kjøre annerledes. Akselererende vil være mer svak og bremsing vil bli utvidet. Når du kjører, bo minst fire eller flere billengder bak bilen foran deg. Betale ekstra oppmerksomhet til biler og veiforhold foran deg. Kjør saktere gjennom trafikken, byer og trange områder enn du normalt ville. Plutselig bremsing er ikke mulig med en svært tung tilhenger uten risiko for knytning.

Når du foretar svinger mens kjøring med tilhenger, gjøre sving bredere enn normalt. Tilhengeren vil ikke følge bilen banen nøyaktig. Tilhengeren faktisk vil gjøre sving strammere enn bilen, så overdrive dine svinger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148106.html

Previous:
Next:

driving tips